ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! A határozatképesség megállapítása érdekében jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek kártyájukat az olvasóba helyezni, s kérem, hogy most minden képviselőtársam, aki az ülésteremben van, valamelyik gombot nyomja meg. A jelenlét ellenőrzésére behelyezett képviselői kártyák száma 331. (Zaj.) Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy 346 a jelen lévő képviselők száma. Kérem képviselőtársaimat, hogy most nyomjanak gombot a jelenlét-ellenőrzés érdekében. (Megtörténik.) Köszönöm, 335 képviselőtársam van jelen.
Kérem, jelezzék, akinek nem működik a gépe. (Több képviselő jelentkezik.) Gurmai Zita képviselő asszony, Bánki Erik képviselőtársam, Simon Miklós képviselő úr, Balsay István képviselő úr, Bernáth Ildikó képviselő asszony gépét kérem bekapcsolni. (Megtörténik.) Köszönöm szépen.
A behelyezett kártyák szerint, képviselőtársaim, 361 képviselő tartózkodik az ülésteremben. Még egy jelenlét-ellenőrzésre kérem önöket, kérem még egyszer képviselőtársaimat, hogy már a javítás értelmében most nyomjanak ismét gombot. (Megtörténik.) Köszönöm, képviselőtársaim. (A kijelző tábla szerint 361 képviselő van jelen, 25 a távolmaradók száma.)
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Miniszterelnök Úr! Köszöntöm az ülésteremben az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az Országos Választási Bizottság elnökét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Április 12-én a Magyar Köztársaság állampolgárai érvényes és eredményes ügydöntő népszavazáson úgy határoztak, hogy Magyarország az Európai Unió tagja legyen. A népszavazáson az összes választópolgár 38 százaléka, míg az érvényesen szavazók 83,77 százaléka mondott igent a feltett kérdésre. Az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény 8. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eredményes ügydöntő népszavazással hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me