BORKÓ KÁROLY

Full text search

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogy az előttem szóló képviselőtársam is említette, április 16-án tárgyalta az Országgyűlés foglalkoztatási bizottsága az előttünk fekvő törvénymódosítást. Magam a kisebbségi vélemény tolmácsolására kaptam megbízást.
A bizottság ülésén éles vita bontakozott ki a módosítás indoklásáról, illetve indokairól. Az ellenzéki képviselők véleménye szerint semmi sem indokolja ezt a mostani módosítást; a nagyobbik kormánypárt feladta a választási kampányban hangoztatott ígéretét, mely szerint nem akarnak iskolaszerkezeti váltást, újabb tantervi reformot, pedagógus-munkanélküliséget. Ehhez képest az MSZP az SZDSZ foglya, mert mint az ellenzéki képviselők ezt a bizottsági véleményük alapján is kifejtették, a módosítás lopakodó iskolaszerkezeti váltást, totális tantervi reformot és pedagógus-munkanélküliséget hozhat a magyar alapfokú oktatásban. A hatodik osztályig lehetőséget ad tanítók alkalmazására, amely az igen nehéz pénzügyi helyzetben lévő kistelepüléseken a hatosztályos iskolák irányába tolja el az alapfokú oktatást.
(14.10)
Azt gondoljuk, hogy ez nem jó, önök azt ígérték a kampányban, hogy az önkormányzatoknak több pénzt fognak adni. Ezek a tendenciák, amelyek most hatnak, éppen ez ellen irányulnak.
A felsorolt érvek alapján a bizottság ellenzéki tagjai, nyolcan a módosítás ellen szavaztak, és általános vitára nem tartották alkalmasnak az előttünk fekvő törvénytervezetet.
Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me