BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nem fért bele a normál ötperces hozzászólásomba, még néhány érdekes adatot szeretnék elmondani. Szeretném felhívni a közvélemény és képviselőtársaim figyelmét is arra, hogy milyen rossz irányba folynak az apparátusban a dolgok, mármint a Miniszterelnöki Hivatalban. Tehát ahelyett, hogy egy újabb átszervezés gondolatával foglalkozik a kormány, jobb lenne, ha arra fordítana figyelmet, ami történik a politikai államtitkárságon. Ugyanis a politikai államtitkárság apparátusa az elmúlt időszakban 20 százalékkal bővült. Sajnos, ez a 20 százalékos bővülés nem a szakmai irányításban, hanem a politikai államtitkár kabinetjébe felvett új embereknek köszönhető.
Tehát azt látom, hogy itt egy klientúra kiszolgálása van folyamatban, nem pedig arra koncentrál a tisztelt államtitkár úr és az államtitkárság, hogy a munka hatékonysága növekedjen, esetleg fiatal, új, több nyelvet beszélő szakemberek bevonásával. Azt gondolom, éppen ennek a folyamatnak a következménye az, hogy a korábbi évektől eltérően nemhogy a tárgyévet megelőző év november közepén kerültek volna kiírásra a turizmust érintő pályázatok, hanem még ez év február 28-áig sem került kiírásra az összes pályázat.
(17.30)
Vannak olyan pályázatok, amelyek bár nagy beharangozást kaptak, a mai napig nem jelentek meg, az emberek várják, hogy történjen valami ezen a területen. Ezt csak azért szerettem volna hangsúlyozni, mert ismét egy olyan érv, ami amellett szól, hogy jobb lenne inkább a szakmai munkára koncentrálni, nem pedig arra, hogy azoknak a pártkatonáknak, azoknak a kampánysegítőknek, akiknek pozíciókat ígértek, teremtsenek helyet, ahelyett, hogy a szakmaisággal foglalkoznának.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me