LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy ez az ágazat már annyi kudarcot élt át a rendszerváltás óta, hogy ennek szeretnénk elejét venni. Hiszen azért hiába mondja Pál Béla államtitkár úr, hogy itt a szakmaiság, a szakmai szervezetek véleménye nagyon fontos, ez fontos volt az előző időszakokban is. Ha nem lett volna a polgári kormány idejében is fontos, akkor nem lehetett volna azt elérni, hogy míg az 1998-as kormányváltáskor a turisztikai célelőirányzat 5-5,5 milliárd forint volt, rá két évre, az Orbán-kormány idején meghatszoroztuk összességében ezt a forrást egy évre vetítve, vagyis 600 százalékkal növeltük. Ez szintén a szervezeteknek is köszönhető.
Úgy gondolom, hogy ezeknek a szakmai szervezeteknek a véleménye nagyon fontos, és ezért is adtuk be ezt a módosító indítványt. Hiszen tényleg ez egy olyan ágazat, amelynek a fejlesztése a továbbiakban is fontos ahhoz, hogy versenyképesek lehessünk; főleg akkor, amikor egy év múlva Magyarország európai uniós csatlakozása megtörténik. Hiszen egy nagyon komoly versenyhelyzetben lesz ez az ágazat is, ugyanúgy, mint más.
Csak egy-két példát szeretnék mondani. Intenzív fejlesztésen ment át az egészségturisztika. Olyan gyógyfürdőket fejlesztettünk, amelyek eddig is nemzetközi hírűek voltak, és hiába költött rá a kormány nagyon sok pénzt, meg lehet nézni a statisztikákat, hogy teltházas fürdők vannak, pedig nem olcsóak a belépőjegyek. Tehát van igény a belföldi pihenni vágyóknak is arra, hogy kulturált környezetben pihenhessék ki a hétköznapi fáradalmaikat. Annak ellenére, hogy kormánypárti képviselők néha újságcikkekben kritizálják ezeket a döntéseket, amiket annak idején hoztunk, a tények mégis mást mutatnak.
Ezért illettem kritikával azt, amikor a költségvetés tárgyalásánál is az idegenforgalmi célelőirányzatot jelentősen megkurtították. Ezért adtuk be a módosítást, hogy legalább az állami irányítás struktúrája maradjon.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me