DR. BARTHA LÁSZLÓ

Full text search

DR. BARTHA LÁSZLÓ
DR. BARTHA LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak a négypárti egyeztetésre, illetve az egészségügy fontosságára szeretnék reagálni.
Nekem meggyőződésem, és nemcsak nekem, hanem sokunknak az a meggyőződése, az még csak mellékes tényező, hogy itt, a parlament padsoraiban az álláspontunk az, hogy e törvények benyújtása igenis figyelemelterelő hadművelet, de ez a véleménye az Orvosi Kamarának, és ez a véleménye egyébként a szakdolgozóknak, és maguknak a betegeknek is.
Az elmúlt időszakban sok ilyen műsor volt, éppen Vojnik képviselő asszony szerepelt az egyikben, nagy vigadalommal néztem ezt a műsort, amikor vitatkozott az EDDSZ elnök asszonyával, az összes többi szereplő csendes asszisztálása mellett. Ott elég egyértelmű választ kaptak az emberektől, az ott ülő hallgatóságtól, és a különböző, sms-en, illetve telefonon véleményt nyilvánító emberektől, akik 90 százalékban elutasították az önök törvénytervezetét abban a médiában, amit a Magyar Televízióban nem éppen az ellenzékhez közeli emberek vezetnek. Tehát azt gondolom, ez mindenféleképpen egy válasz.
Tehát azért, mert úgy gondoljuk, hogy tényleg nagyon fontos, és nemcsak a verbalitás szintjén fontos számunkra az egészségügy, ezért egy vitanapot kezdeményeztünk az egészségüggyel kapcsolatban, egyáltalán az egészségügy helyzetével kapcsolatban. Azt gondoljuk, hogy azok a feszültségek, azok a problémák, amelyek kialakultak az elmúlt időszakban, mindenféleképpen indokolják ezt a vitanapot. Reményeink szerint egyébként erre a vitanapra hamarosan sor is kerül a tisztelt Ház falai között, és akkor még részletesebben el fogjuk tudni önöknek mondani nemcsak e törvénnyel, hanem általában az egészségügy helyzetével kapcsolatos véleményünket, és az önök számára itt is lehetőség nyílik arra, hogy elmondják, és egyeztessék velünk a véleményüket.
(16.40)
De egyébként a négypárti meghívást ezen túl is mi kezdeményezzük (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és reméljük, hogy el fogják fogadni most kivételesen ezt a meghívást.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me