DR. BARTHA LÁSZLÓ

Full text search

DR. BARTHA LÁSZLÓ
DR. BARTHA LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem gondolom, hogy erről kellene folyni ennek a vitának, de szívesen válaszolok. Nem kellett volna egy évre visszamennie, ha az egy hónappal ezelőtti felszólalást előveszi a tisztelt képviselő úr, ugyanezeket a mondatokat ott is megtalálja. Akkor sem vitattam, akkor sem vitatta a Fidesz-frakció a tőkebevonás szükségességét a magyar egészségügybe, akkor sem vitattuk a szerkezetátalakítás szükségességét az egészségügyben, csak ennek a módját, ahogy ez a törvénytervezet egyébként ezt rendezi, azt vitattuk, és vitatom most is.
Egyébként, ha azt a körülbelül másfél évvel ezelőtti felszólalást továbbolvasta volna a képviselő úr, akkor egészen más típusú mondatokat is talált volna benne, amelyek egyébként pontosan összevágnak a mostani felszólalásainkkal, nemcsak az én felszólalásommal, hanem a Fidesz-frakció és az ellenzék képviselőinek felszólalásával. Tehát én bátran javasolom önnek, hogy olvasgassa, hátha talál még benne egyébként ilyen típusú mondatokat, és igaza van, kell, szükséges a magyar egészségügynek a fejlesztés, kell a szerkezetátalakítás, csak ez a törvény, amit önök benyújtottak, ezekre a kérdésekre semmilyen módon nem ad választ. Ez egy privatizációs vakvezető; aki még esetleg nem tudná a szocialista tábor háta mögött, hogy hogyan kell privatizálni olcsó pénzért valamit, akkor az most megtudhatja, és egyébként ezen a vakvezetőn, ezen a zsinórmértéken végig tud haladni. Mi ezt sérelmezzük ebben a törvénytervezetben.
De nem rendezi az egészségügyi dolgozók kérdését, nem rendezi egyébként az önkormányzatok és az egészségügyi intézmények viszonyát, nem rendezi a finanszírozást, semmit nem rendez, csak lehetetlen helyzetbe hozza az önkormányzatot, ezen keresztül az egészségügyi intézményt, azaz áron alul lehet privatizálni. Ez a törvénytervezet csak ezt mondja, sajnos.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me