DR. BARTHA LÁSZLÓ

Full text search

DR. BARTHA LÁSZLÓ
DR. BARTHA LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Megint egyet kell értsek, mert tényleg süketek párbeszédét folytatjuk, képviselő asszony. Azt gondolom, hogy ha valaki egy ideje már az egészségügy-politikában dolgozik, akkor az tudja, hogy a magyar egészségügyi rendszer nagy többsége az önkormányzatok kezelésében van. Azt is tudja, hogy az önkormányzatok szerződéses jogviszonyban vannak a pénztárral, hiszen a területi ellátási kötelezettség az önkormányzatoknál van, amit egyébként a kórházaknak utalnak át, és ezen a csatornán keresztül jön a forrás. Csak miután az önkormányzatok nem tudják, illetve az OEP nem adja oda azt a megfelelő mennyiségű bért, ami egyébként az ígéretekben volt, az önkormányzatnak azt ki kell egészítenie. Nem tudja fenntartani az intézményét, azért sem, mert többek között ki kell hogy egészítse a bért - ez tény, ezt cáfolni nem lehet.
De azt gondolom, hogy tényleg fölösleges erről beszélni, mert a képviselő asszony azt mondta, hogy olvassuk el a törvénytervezetet, milyen jó lenne, ha kivetítenénk. Valóban, én is azt mondom egyébként, hogy jó lenne, ha kivetíthetnénk, hiszen, megbocsásson, nem bántani akarom önöket, hiszen azt gondolom, hogy a parlament padsorai nem alkalmasak erre, de azoktól a képviselőktől sokat nem várhatunk el, akik egyébként a módosítást most írják alá, akik egyébként most kapák meg a tárcától azokat a pontokat, amelyeket nekik alá kell írniuk, és most köröztetik ezeket a papírokat. (Derültség az MSZP soraiban.) Akkor kérdezem én, hogy mi az a törvénytervezet, tudják-e önök, képviselő asszony, hogy milyen törvénytervezetről vitatkozunk most, ha még a módosítást is most kell hogy aláírják.
Köszönöm szépen. Így valóban nincs értelme a vitának, sokkal fontosabb az egészségügy kérdése, mint hogy egyébként egy perc alatt aláírásokkal ezt önök el tudják intézni. (Taps a Fidesz soraiban. - Dr. Vojnik Mária: Szégyelld magad, Bartha Laci!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me