DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Bár sok mindenről szól ez a törvény, a járulékokról nem szól, de abból a szempontból a kérdés nagyon érdekes, hogy az egészségügyi ellátást valóban nem csupán a járulékok fedezetéből működteti az állam, illetve az önkormányzatok, hanem adóforintokból is.
Kérdés az, hogy ez a kijelentés igaz-e. Ugyanis a mostani egészségügyi kormányzat ezzel kapcsolatos tevékenysége is aggodalomra ad okot, hiszen az egészségügyi társadalom, úgy gondolom, hogy a rendszerváltoztatás óta küzdött azért, hogy profiltisztítást hajtsunk végre, küzdöttünk azért, hogy valóban tiszta képet lássunk az egészségügyi ellátást illetően, és amennyire lehet, a szociális ellátásokat válasszuk le az egészségügyi ellátásról.
Úgyhogy, amit Vojnik képviselő asszony mondott, ezzel kapcsolatban ez az egész rendszerre vonatkoztatva értelmezhető. Ha kizárólagosan tényleg csak az egészségügyi ellátásra gondolunk - és akkor még nem is beszélek az egészségügyi ellátás beltartalmát illetően, hiszen többen vagyunk vidéki képviselők, vidéki intézményeket ismerünk, hogy egy jó masszív télen, mondjuk, egy aktív belgyógyászati vagy sebészeti osztály milyen szociálpolitikai feladatokat teljesít, aminek semmi köze nincs az aktív egészségügyi ellátáshoz -, én abban már nem vagyok biztos, hogy ha lecsupaszítjuk a számokat, és ténylegesen csak az egészségügyi ellátást nézzük, akkor az az egészségügyi járulékból nem lenne-e fedezhető.
A Magyar Demokrata Fórum szerint legalábbis ez nagy hiba, hogy megint összetoljuk a rendszert. Lehet játszadozni, illetve lehet tovább folytatni azt a lehetetlen helyzetet, hogy állami szociálpolitikai feladatokat az egészségügyi szolgálattal végeztetnek el, ez egy külön téma, de tisztázni kell, és ez tulajdonképpen ugyanúgy hozzátartozik a kérdéshez.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me