DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintve, hogy Vojnik Mária egy fogyatékosságot említett, a süketek párbeszédét, én a vakságot is meg kell hogy kérdezzem mint hiányosságot. Kaptunk egy anyagot a tegnapi parlamenti képviselői anyagban, ahol az egészségügyre való ráfordításnak egy grafikonját láttuk, és ott volt egy prognosztizált emelkedése az egészségügy GDP-ből való részesedésének. Kérem, amennyire én ismerem a jelenlegi elképzeléseket, amit rendelkezésünkre bocsátottak, sem a járulék mértéke, sem a másik két forrás nem növekszik, sőt, csökken az elkövetkezendő időben. Ebből adódóan a GDP-ből való részesedés növekedésének nem látom a megalapozottságát.
Mivel nem vagyok vak, ezért láttam ezt a grafikont, és az én gondom az, hogy a külső forrás bevonásának ilyetén lehetősége és a profittal való kivonás lehetőségének a megteremtése egyensúlyi helyzetben csökkenést jelent a ráfordításban. Nem látom biztosítottnak a forrásnövekedést, és nem látom az egyenlő hozzáférés biztosítottságát, amit most Vojnik képviselőtársam mint egy célt is megfogalmazott, és ami a kormányzat kötelezettsége. Mert hiszen a jól működő rendszerekhez a tőke vonzódni fog, akár úgy, hogy technológiát korszerűsít, akár úgy, hogy belép a rendszerbe, míg a rossz szociális szférában élőknél, akik ráadásul betegebbek is, még orvos sem lesz a rendszerben. Ismételten mondanám Salgótarján helyzetét, mint egy eklatáns példát.
Úgyhogy én azt hiszem, hogy az általános (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kifogásainkat elmondtuk, reméljük, hogy a részletes vitában még lesz módunk kiegészíteni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me