DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Képviselőtársaim! Remélem, hogy valóban nem vagyunk süketek, és mindenki hallotta azt a mondatomat, amikor a járulékot és egyéb forrásokat említettem. Valóban nem részleteztem, de ami miatt gondom van a finanszírozással, az kettős.
A beterjesztett törvényjavaslat általános indoklásának első bekezdésében a következő mondat szerepel, talán a tizedik sorban: “Korlátok közé kell szorítani az egészségügyre fordítható közkiadásokat.” - ezt innen idézem. A korlátok közé szorítás az valahol rendezettséget is jelent, de bizonyos esetekben növekedést ritkán szokott jelenteni.
Ami az én gondom, és amiért az önkormányzatokra való utalást helytelennek tartom: jelen pillanatban az ellátórendszer 85 százaléka az önkormányzatok tulajdonában van. A tulajdonos felelőssége a rendszer szinten tartása és fejlesztése, ez törvényi kötelezettsége. Az én önkormányzatom 2,4 milliárd forintos hiánnyal küszködik azért, mert nincs meg a béremelések mögötti fedezet, ami a nagyon szükséges, és hadd mondjam, hogy általam messze üdvözölt béremelés miatt a rendszerbe került. Kérem szépen, ezek után fejleszteni a rendszert… - a tulajdonosnak nincs miből fejlesztenie!
(17.00)
Bizonyos szférákban a kijuttatott bér sem teljes, mert a szociális terület és az egészségügy határterületén igenis van bérhiány, amit a költségvetésből a helyi önkormányzatoknak kell visszapótolni.
Ami a legnagyobb gondom, hogy egy biztosítási alapú rendszerben a legnagyobb igénybe vevő, a nyugdíjasok mögött nincs járulékalap. Ezt kellene végre betenni, és akkor rendezett lenne az egészségügy kérdésköre.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me