DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Néhány dolog kapcsán szeretnék reagálni a Bartha képviselőtársam által elmondottakra.
Először is: az orvosok és az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvényt nem hirtelen nyújtottuk be, hanem a kamara kifejezett kérése volt, hogy külön törvényben szerepeljen. Ezért alkottuk meg ezt a törvényt, és nem hirtelen találtuk ki a szakdolgozók jogállásáról szóló törvényjavaslatot. Ha emlékszik Bartha képviselőtársam, ez egyszer '97-ben szerepelt a parlament előtt, és 2001-ben is szerepelt már a parlament előtt - akkor már a bizottság is tárgyalta, és általános vitára alkalmasnak tartotta. A parlament nem tűzte a napirendjére ezt a törvényjavaslatot, tehát nem hirtelen, és nem most találtuk ki, hogy eltereljük a figyelmet a privatizációról.
A másik pedig, a négypárti egyeztetésről: abban az esetben, ha önök benyújtanak módosító javaslatokat, a módosító javaslatokról bizottsági kereteken belül, illetve kívül nagyon szívesen folytatunk egyeztetéseket. A korábbi törvénytervezet kapcsán, amelyet Mikola miniszter úr nyújtott be, semmilyen egyeztetés nem volt, sem velünk, sem mással.
Most a társadalmi vitákat lefolytattuk, a Parlament felsőházi termében is volt egy nagy vitanap, amelyen több mint háromszázan vettek részt, és erről a törvényről beszéltek. Azóta is tartjuk a kapcsolatot a különféle szakmai szervezetekkel. Az nem egyeztetés és nem tájékoztatás, hogy különféle brigádok roadshow-szerűen járják az országot, és lázítják az egészségügyi dolgozókat, a kórházakat, akiknek a megjelenése után bizonyos megyékben demonstráció, tüntetés, aláírásgyűjtés, népszavazási kezdeményezés indul el. Így nem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) lehet tárgyalni egy törvényjavaslatról.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me