VADÁSZ ISTVÁN

Full text search

VADÁSZ ISTVÁN
VADÁSZ ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! A kormány elmúlt évi 60 milliárd forintos éven belüli hitelkonszolidációja, illetve aszálykárrendezése nagyon jó hatással volt az érintett gazdálkodók európai uniós csatlakozás előtti jövőkép-alakításában, fejlesztési elképzeléseik elindításában. A több tízezres érintett gazdálkodói kör sok esetben az ellehetetlenüléstől szabadult meg ezzel a pénzügyi segítséggel.
A kedvező hatás a kedvezőtlen természeti adottságok között gazdálkodók esetében azonban nem volt elegendő. Az ilyen termelőket továbbra is nyomasztja az a hiteltömeg, amelyet a korábbi években hosszabb távra vettek fel. A kedvezőtlen térségekben a fentieken kívül további segítségre van szükség. Erre a 2003. évi költségvetés is tartalmaz forrásokat, és azt reméljük, hogy a fenti tény a felhasználás gyorsítására késztet. Úgy tudom, hogy az intézkedések folyamatban vannak. Fontos ez azért is, mert ezek a térségek nyilvánvalóan célterületei lesznek vagy lehetnek azoknak az európai uniós támogatási formáknak, amelyek eredményeként ezek a területek elkerülnek arról a mélypontról, ahol ma vannak. Alapvető érdekük ezért az itt gazdálkodóknak, hogy viszonylag konszolidált helyzetben tudják ezt a támogatást fogadni.
Kérdezem államtitkár urat, hogy milyen hatásokat vár a kedvezőtlen térségek gazdálkodóit érintő hitelkonszolidációtól, és mikor várható ennek a felhasználása.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me