DR. GRUBER ATTILA

Full text search

DR. GRUBER ATTILA
DR. GRUBER ATTILA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon örültem Kuncze Gábor vezérszónoklatának, annak a gondolatának a hallgatásánál, amikor hosszan egyetértett a Bánki Erik képviselő úr által elmondottakkal. Én úgy vélem, hogy egy objektív, píár nélküli hozzászólás volt ez, és ezért rontotta le egy kicsit ez a vezérszónoklat azt az imázst, amit tulajdonképpen Kuncze úr is felvetett, hogy aki közelebb volt a tűzhöz, üdvözült. Azt hiszem, nem ez volt ennek a lényege. Itt hivatkozhatnék akár Győr, akár Eger példájára, de hivatkozhatnék a választókörzetemben lévő Siófok város olyan példájára, ahol az összes idegenforgalmi beruházás, jelentős szállodaberuházás, fejlesztések, egyetlenegy sem volt tűz közeli, hogy átvegyem ezt a kevésbé meghatározható kifejezést.
Ez azért lényeges, mert azt hiszem, hogy a kis- és középvállalkozások érdekében talán temethetnénk árkokat, talán valóban arról beszélhetnénk, hogy ez a 6600 vállalkozás hány családot segített. Mert itt nem egy-egy vállalkozásról van szó, hanem egy vállalkozásfüzérről. Talán ezen az oldalon még felvethetnénk azt is, hogy az önkormányzatok fejlesztési, beruházási lehetőségének a drasztikus ellehetetlenülése, legalábbis csökkenése okán mennyi prosperáló, a Széchenyi-terv pályázatát beadó és az önkormányzati megrendelésekre váró vállalkozás lehetősége szűkül vagy lehetetlenül el.
Teljesen egyetértek Szalay államtitkár úrral, hogy áttételesen jelentkeznek a hatások, így van. Ennek a sok áttételnek a mérése nagyon bonyolult, és nem is biztos, hogy valóban mindig számszerű lehet. Ugyanakkor egyetértek, hogy a teljesítménymérés a jövőben is nagyon fontos, de azt hiszem, ez a teljesítménymérés (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a múlt időszakban is megfogalmazódott.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me