KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Egyrészt Szijjártó képviselő úr felszólalására szeretnék reagálni. Sokadik alkalommal próbálnak itt, a parlamentben politikusok politikusokat meggyőzni arról, hogy az elmúlt négy évben valamilyen gazdasági csoda történt az országban, és valamilyen minőségileg új, a közgazdász-társadalom és a tudományos világ előtt még ismeretlen gazdasági módszereket alkalmaztak volna.
Én is sokadik alkalommal mondom, hogy ebből aztán egy szó sem igaz. Én olyan mértékadó közgazdásszal még nem találkoztam, aki ezt állította volna. Politikussal már igen, de mint tudjuk, a politikusok mondanak ezt-azt, különösen, ha leírják nekik, és kötelezik őket, hogy mindennap egyszer mondják el.
Másrészt reagálnék arra is, hogy bizonyos pályázatokat negligáltak az új kormány megalakulása után. Önök talán már elfelejtették, hogy az önök idején, 2002 tavaszán a lehetséges pályázati formák közül nyolcat azért függesztettek fel, mert elfogytak a keretek, merthogy nem biztosítottak rá a költségvetésben. Egyébként a méreteket illetően az az igaz, amit Józsa képviselőtársam, illetve Szalay Gábor képviselőtársam az imént elmondtak.
Nem igaz tehát, hogy ilyen fantasztikus gazdaságélénkítő hatásuk lett volna ezeknek az elképzeléseknek, vagy hogy ezek a magyar gazdaságot alapjaiban erősítették volna meg. Azzal értek egyet, hogy az jó dolog, ha a kis- és középvállalkozói szektorra külön odafigyelünk, és külön programot dolgozunk ki az ő erősítésük érdekében. Különösen most, az európai uniós csatlakozás folyamatában.
Ezeknek a programoknak és az alkalmazott eszközöknek azonban piackonformoknak kell lenniük, mert hosszú távon csak ez biztosítja a versenyképességüket. Egyébként pedig minden támogatás csak annyit ér, amennyi a versenyben végül felhasználható.
Köszönöm szépen a figyelmet.
(15.50)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me