MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Több dolgot is szeretnék érinteni. Molnár Albert képviselő úr számokat mondott, hogy mennyi volt a vissza nem térítendő támogatást elnyerő kis- és középvállalkozók száma. Úgy gondolom, egy dolog nagyon fontos: a tendencia; egy év alatt majdnem a duplájára nőtt. Meg kell nézni, hogy honnan indultak ezek a kis- és középvállalkozások - ez a fontos. Ha minden évben csak megduplázódnának a kis- és középvállalkozások, azok, akik tudnak pályázni vissza nem térítendő támogatásra - mert azért szigorúak voltak a feltételek -, akkor már, úgy gondolom, nagyon-nagyon jó eredményt érhetnénk el. Tehát még egyszer: meg kell nézni, hogy honnan indultak, milyen pályát futottak be, és hova jutottak a vállalkozások. Én úgy gondolom, hogy ez a lényeg, és az, hogy folyamatosan bővülni tudtak a vállalkozások.
Sajnálom én is, hogy Kuncze Gábor képviselő úr kiment, mert egy kicsit pejoratívan mondta ő ezt, hogy összegereblyézésre kerültek itt a pénzek, és abból lett a Széchenyi-terv. Hadd idézzek a 133. oldalról, ahol az útépítéssel kapcsolatos pályázat van az önkormányzatoknak: “az útfenntartási és -fejlesztési célelőirányzat kerete terhére”. Nem más forrásból, nem külön forrásból, egy költségvetési fejezeti keret terhére történik egy pályázat megírása, illetve kihirdetése. Tehát lássuk be: ha nincs más forrás - és önök is lényegében hasonló elvek szerint gazdálkodnak -, akkor ne tessék már ilyen pejoratív jelzőket alkalmazni. Mert ahányszor erről van szó, mindig egy kicsit pejoratív kicsengése van ennek a dolognak.
Szalay államtitkár úr: “mérhetetlen a hatékonysága a Széchenyi-tervnek”. Tisztelt Államtitkár Úr! Elhangzott már az idő; amikor ezek a beruházások termőre fordulnak, akkor mérhető ez le. Azoknak a beruházásoknak, amelyek elindultak 2001-ben és 2002-ben, vagy ebben az esztendőben, vagy a jövő évben van olyan hatásuk, ami már konkrétan, számadatokkal mérhető, és az majd az önök - remélhetőleg elfogulatlan - feladata lesz, hogy korrekt elemzést adhassanak arról, hogy mi is volt igazából ennek a gazdaságélénkítő hatása - úgy gondolom, hogy igen jelentős lesz.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me