MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen. Lengyel képviselő úr lényegében elmondta mondandóm egy részét, én is pont ezt szerettem volna elmondani, a Széchenyi-terves program tőkemozgósító hatását. Államtitkár úrnak szeretném megjegyezni, hogy a KSH-adatsorokban vannak olyan számok, amelyek láthatóan visszaköszönnek az akkori statisztikai adatokból is, például az építések, építkezések, beruházások mértéke, az ehhez kapcsolódó GDP-növekedés. Ez bizony aránylag rövid intervallumon belül is mérhető szám volt, valamint azt se felejtsük el, amit Lengyel képviselő úr is említett, hogy ennek a támogatási formának nagyon komoly priváttőke-mozgósító hatása is volt. Ennyit az első részről.
Arra is mindenképpen szeretnék kitérni, hogy melyek azok a vállalkozói körök, amelyekről úgy gondoljuk, hogy nagy hátrányt szenvednek, amelyekre az önök kis- és középvállalkozói programja nem szentel kiemelt figyelmet, bár - véleményem szerint - nagyon nagy szükség lenne rá. Ilyenek például a fuvarozók. Csak megemlítem, hogy ötszáz pályázaton, 3 milliárd forint támogatással több mint ezer új jármű került beszerzésre. Tudjuk, hogy hihetetlen nagy verseny van az EU-ban a fuvarozás piacán, és ha önök ezt a programot nem folytatják, a hazai fuvarozó vállalkozások nagyon kemény versenyhátrányba fognak kerülni.
Ugyanez a helyzet a kiskereskedőkkel. A Széchenyi-tervben volt program kifejezetten a kiskereskedők üzleteinek bővítésére, felújítására, korszerűsítésére. Mi lesz ezekkel a kiskereskedőkkel, kiskereskedésekkel, ha csatlakozunk az Unióhoz? A nagy multiláncok meg fogják őket fojtani, hiszen nincs annyi pénzük, hogy komoly fejlesztésekbe invesztáljanak. Vagy mi lesz azokkal a vállalkozásokkal, amelyek azért lehetetlenülnek el, mert a környezetvédelmi előírások nem teszik lehetővé, hogy hosszú távon ugyanazon a telephelyen működjenek és nem kapnak telephely-áthelyezési támogatást? S még sorolhatnám. Mi lesz ezekkel a vállalkozásokkal? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Nagyon komoly gondok lesznek, ha önök ezekre a vállalkozásokra nem fordítanak figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me