SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! Márton Attila képviselő úr és Bánki Erik képviselő úr is említették, a legnagyobb baj az új elképzeléseinkkel kapcsolatosan az, hogy alapvetően áttette a súlypontot az ingyenes pénzosztogatásról a hitelfelvételre, miközben a hitelfelvétel nem alkalmas támogatási forma - mármint szerintük - a kis- és középvállalkozói szektor részére.
Nos, hallhattuk MDF-es képviselőtársunktól, Püski képviselő úrtól, hogy korrekt számokat tartalmaznak a GKM által önök elé terjesztett beszámolók. Akkor hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a 2001. év során a Széchenyi-terv kapcsán összesen 2616 nyertes pályázat volt, és ez a 2616 nyertes pályázat összesen 19 milliárd forinthoz jutott az ingyenpénz-osztogató Széchenyi-terv kapcsán. Ezzel szemben ugyanebben az évben, ami a hitelfelvételt illeti, és itt ismét a számokat idézném, mármint a jelentés számait, 51 871 alkalommal 1424 milliárd forintnyi hitelt vettek föl ugyanezen réteg, tehát a kis- és középvállalkozók részéről.
Na, most akkor azt kérdezem, hogy nincs-e valami aránytalanság az önök hozzászólásában vagy értékítéletében, mert ezek a számok nem azt mutatják, hogy a magyar kis- és középvállalkozók teljesen tehetetlenek a hitelfelvételeket illetően, és teljesen a Széchenyi-terv elvei vagy koncepciója alapján összeállított ingyen pályázati pénzekre szorulnak. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen, majd a következő kétpercesben folytatom.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me