SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Bánki Képviselő Úr! Teljesen egyetértek önnel abban, ami a Széchenyi-terv pszichológiai hátterét illeti. Ennek valóban azért volt akkora sikere, mert sokakban ébren tartotta a reményt. Itt vannak a számok: 840 ezer működő vállalkozásból összesen 6 ezer nyert, ez 0,5 százalék. Tehát lehet azt mondani, hogy a vállalkozóknak csak egy elhanyagolható része élvezte ennek a közvetlen hasznát. Ugyanakkor elfogadom azt, amit mondott - mert nekem is ez a véleményem -, hogy azért volt nagy siker, mert a kimaradó 99,5 százalék szintén abban reménykedett, hogy majd egyszer rá is kerül a sor, ezért tetszett annyira.
Azonban jól tudjuk, hogy az álmodozás gyakran káros a reális lehetőségeink és esélyeink szempontjából. Egy év múlva belépünk az Európai Unióba, ahol óriási pénzek állnak készen azért, hogy magyar vállalkozók pályázzák és elnyerjék azokat. De rá kell vezetni a magyar vállalkozókat arra az útra, amely lehetővé teszi nekik ezeknek a pályázati pénzeknek a megszerzését; hiszen a Széchenyi-terv által beléjük örökített elképzelés, hogy teljesítménymérés nélkül ingyen pénzekhez lehet jutni, óriási csalódást fog kelteni, mert ott lesznek a kirakatban a nagy pénzek, amikhez ezzel a mentalitással nem lehet hozzájutni.
(16.20)
Egyszerűen tehát arról van szó, hogy pontosan a magyar kis- és középvállalkozók érdeke az, hogy időben kapcsoljanak arra, hogy a pénzhez jutás formája, módja, technikája változik, másként kell hozzá viszonyulni. Azt hiszem, ha nem is nagyon időben, de talán még viszonylag időben van, hogy erre (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ez a Széchenyi vállalkozásfejlesztési program mindenkit ráébresszen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me