BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Államtitkár Asszony! Tisztelt Parlament! A kérdés az, hogy mit kíván az előttünk lévő törvény megoldani. Mit old meg, mit segít elő, és mi a célja?
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A törvényjavaslat preambulumából gyakorlatilag erre a kérdésre választ kapunk. Ugyanis az ellátórendszer korszerűsítését kívánja elérni, válasz: privatizációval. Új típusú működési formák, válasz: privatizációval. Befektetések ösztönzésének céljából, válasz: privatizáció.
Tisztelt Miniszter Asszony! Azt szeretném önnek mondani, hogy nincs mögötte semmi sandaság. Én ezt a lépést fontosnak tartom, de negyedikként. Ugyanis arról van szó, hogy a finanszírozás szabályozása, átalakítása, úgy gondolom, kormányzati feladat. A biztosított jogállásának szabályozása, a biztosítottak jogbiztonságának rendezése, biztosított formába való átalakítása: kormányzati kérdés. Az alkalmazottak jogvédelme, ez szintén kormányzati kérdés, és a negyedik lépésként tartom fontosnak a privatizációs szabályt, azt, amit most önök az asztalra terjesztettek.
Tisztelt Miniszter Asszony! Úgy gondolom, hogy a diagnózisban sok tekintetben egyetértünk, de úgy gondolom, hogy a terápiában, azaz a problémák kezelésében nem. Önök most azt javasolják, hogy minden gondra, minden bajra a megoldás a tőkebevonás, a privatizáció. Tisztelt Miniszter Asszony! Ha jelenleg az egészségügyben nincsen profit, akkor kinek a befektetését várjuk ebbe a szférába? Úgy gondolom, hogy várhatjuk a befektetőket, a beszállítók oldaláról, gyógyszergyárak, segédanyaggyárak és hasonlók. Már egy bank ebbe nem fog befektetni, mert nem kap profitrátát. Márpedig a tőkebefektetőnek az a szándéka, hogy profitot termeljen.
Miniszter Asszony! Az az aggályom, hogy ezzel csak a biztosítottak, a betegek járnak rosszul, és úgy gondolom, hogy nem biztosítja az ellátottak biztonságát és a betegek érdekvédelmét sem. Úgy látom, ez van veszélyben.
Köszönöm, hogy szólhattam.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me