DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretnék eloszlatni néhány téves felfogást ezzel a most tárgyalt és tárgyalandó törvényjavaslattal kapcsolatban az egészségügyi dolgozók vonatkozásában, hiszen az előző törvényben is, ugyanúgy, mint a mostani törvényben, benne van az a lehetőség, hogy először a szolgáltatónak fel kell kínálni az ott dolgozóknak, az ott dolgozó szakmai csoportnak a lehetőséget arra, hogy kívánnak-e élni azzal, hogy valamilyen gazdasági formában működtetik azt az osztályt vagy a részleget. Ez benne volt a 2001. évi CVII. törvényben, és benne van a mostani törvénytervezetben. Másrészt a következő garancia, amit Kárpáti Zsuzsa képviselőtársam elmondott, az a munka törvénykönyve által adott garancia. Tehát nem tudom, hogy akkor most miről beszélünk.
A másik pedig, valóban én elmondtam, hogy az elmúlt húsz évben forráskivonás volt az egészségügyben, és gyakorlatilag most tart ott az egészségügy, ahol tartott a kilencvenes évek vonatkozásában. Tehát van mit bepótolni, és a kormányprogramunkban is szerepel, hogy az egészségügynek a GDP-ből való részesedését szeretnénk az európai uniós átlag köré felvinni, de ez egyszerre, egy év alatt, de még négy év alatt sem lehetséges. Folyamatosan és fokozatosan növeljük ezt a részt, ehhez kellenek költségvetési pénzek, erről már adtunk tanúbizonyságot, hogy a költségvetésből igenis minden évben 150 milliárdot betettünk az egészségügyi rendszerbe. De ha nagyobb, gyorsabb fejlődést kívánunk elérni, akkor pluszpénzek, pluszforrások kellenek, és ennek a megoldását szolgálja ez a most tárgyalandó törvény.
Tehát még egyszer, nem értem, hogy mi az aggodalom tárgya, és mi a riogatás. Mind a kettőre vannak garanciák, és ezt a típusú privatizációs módot még soha senki sehol nem csinálta. Most szeretnénk megoldani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(12.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me