DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Korábbi felszólalásaikban ellenzéki képviselőtársaim megpróbálták azt sugallni, mintha a korábbi szabályozatlan, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen spontán privatizációk nagyobb előnnyel kecsegtettek volna az egészségügyi ellátás biztonságában, mint amilyet most kínálunk. Ezért tehát a rendelkezésemre álló két percet arra szeretném felhasználni, hogy elmondjam még egyszer, milyen garanciális szabályokat építettünk be ebbe a törvényjavaslatba. Hiszen magának az egész törvénynek az átdolgozása semmi más célt nem szolgál, mint hogy az ellátás biztonságának, folyamatosságának, magas színvonalának, a szerződések átláthatóságának és ellenőrizhetőségének szabályait megerősítsük.
Most a rendelkezések, amelyeket hozni vagyunk hajlandók, a szerződések lehetséges alanyai közül a nem megbízható vállalkozókat szeretnék kizárni. Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy volt erre példa a magyar egészségügyben körülbelül négy-öt évvel ezelőtt, amikor az ellátás biztonsága is veszélybe került, és egy önkormányzatnak kellett helytállni a nem megfelelő befektető miatt. Ez az egyik, amiért garanciális szabályokat kell hozni.
A másik az ellátás szakmai színvonalának védelme: ezért kell szakmai fejlesztési terveket létrehozni. Az üvegzsebtörvény, amelyet tegnap ellenszavazat nélkül hozott meg a parlament, azt teszi lehetővé, hogy a titokban létrejött szerződések, gazdasági társaságok működésének ellenőrzése ne állhasson meg azért, mert üzleti titokra hivatkoznak egyesek.
És végül (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a mazsolázás, amire ugyancsak volt példa, úgy gondolom, hogy a szerződések ellenőrizhetőségével innentől kezdve megszűnne.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me