GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Bennem a vita kapcsán az fogalmazódott meg, hogy vajon akik a jelenlegi helyzet konzerválásában érdekeltek, azok miben érdekeltek. Hadd tegyem fel önöknek a kérdést, Horváth Zsoltnak, Csáky úrnak vagy Gógl úrnak, mert önök benne vannak a rendszerben, szóval sokkal több információjuk lehet, mint nekem. Kérem önöket, gondolják végig, mert nem hiszem el, hogy csak én tudom, hogy ma nem versenysemleges a rendszer. Tehát a mai rendszerre igaz az, hogy egyesek kedvezőbb pénzügyi elbánásban részesülnek, mint általában az állami vagy önkormányzati szektor. Akkor ezt miért tartjuk fönn? Tehát akkor a törvény mégiscsak jó, mert megpróbálja ezeket a rendszereket visszahozni, egységes egészként kezelni, és azt mondani, hogy a finanszírozás független attól, hogy ez önkormányzati vagy többségi magántulajdonban van esetleg.
(12.20)
Arról nem beszélve - és ezt szeretném hangsúlyozni -, hogy ennek a törvénynek egyetlen olyan passzusa sincs, amely kötelezően előírná a privatizálást. Lehetőséget, opciót teremt arra, hogy forrást vonjanak be.
A másik: önöknek ugyanúgy tudniuk kell, mint nekem, hogy itt a tulajdon, a vagyon 90 százalékban önkormányzati kézben van. Ahhoz tehát, amiről Csáky képviselő úr beszél - telekspekulációról vagy bármi másról -, egy adott városi vagy megyei közgyűlés teljes testületének a közrejátszása kellene. Ahogy Vojnik képviselő asszony elmondta, itt két ember nem mutyizhat az asztal alatt, hanem testületek döntése kell ahhoz, hogy valaki tulajdonostársként egyáltalán beléphessen ebbe a rendszerbe. Ezért úgy gondolom, hogy indokolatlanok ezek az aggályok.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me