KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, fontos, hogy elhangozzék ma ebben a Házban néhány helyreigazítás, méghozzá olyan helyreigazítás, ami retorikai műfogásokból ismételten a betegek és az egészségügyi dolgozók riogatását és megfélemlítését célozta meg; nevezetesen, Csáky és Bartha képviselőtársaim hozzászólására szeretnék itt utalni.
Nagyon bízom abban, és nagyon remélem, hogy ez pusztán a tájékozatlanságukból fakad, ezért szeretném figyelmükbe ajánlani egyrészt azt, hogy az egészségügyi törvény, egy 1997-ben elfogadott törvény rendelkezik és rendezi a betegek jogait, és a betegjogoknak az érvényesülése és gyakorlása természetesen nem képezheti a jelenleg előttünk fekvő törvényjavaslatnak a normaszövegét.
(12.00)
Szeretném továbbá felhívni a figyelmüket arra is, hogy a munka törvénykönyvének módosítása, amelyet nemrégen fogadtunk el, a T/2052. számú törvényjavaslat szintén rendelkezett, és rendezte az egészségügyben dolgozók munkajogi viszonyát, és ez egy jogbiztonságot teremtett, jogbiztonsági lehetőséget ad a munkavállalók számára. Tehát ha úgy tetszik, az egészségügyi dolgozókról, az orvosokról, ápolókról ez a kormány gondoskodott. Az előző törvényjavaslatokban az előző kormányzat által elfogadott munka törvénykönyve módosításában és a 2001. évi CVII. kórháztörvényben azonban a szakdolgozókról egyetlenegy olyan mondat nem szerepelt, ami az ő munkabiztonságukhoz jogosítványokat adott volna, illetve a munkabiztonság feltételeit megteremthette volna.
Köszönöm szépen, ezt is vegyék figyelembe. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me