PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény meghatározza a közúti közlekedési nyilvántartás működésének feltételeit, a nyilvántartható adatok körét, az adatkezelés rendjét és annak feltételeit. A törvény módosítását a nyilvántartás működésének és a közlekedési igazgatási feladatok ellátásának tapasztalatai, az időközben bekövetkezett jogszabályi módosítások és az eljárási szabályok egyszerűsítése tette szükségessé.
Az országos fogyatékosügyi program rendelkezik a közlekedés területén az esélyegyenlőség megteremtéséhez szükséges feladatokról. A programban célkitűzésként szerepel, hogy korszerűsíteni kell az Európai Unió ajánlásának megfelelően a mozgáskorlátozott személyek parkolását lehetővé tevő parkolókártyákat. A törvényjavaslat a parkolási igazolványok jogszerű használatának ellenőrzéséhez szükséges jogszabályokat határozza meg olyan formában, hogy a parkolási igazolványok nyilvántartása a közúti közlekedési nyilvántartás részeként szerepeljen. Előírja továbbá, hogy a parkolási igazolványokkal kapcsolatos elsőfokú hatósági jogkört a körzetközponti feladatokat ellátó települési önkormányzatok jegyzői, valamint országos illetékességgel a Belügyminisztérium Központi Hivatala gyakorolja.
A parkolási igazolvány nyilvántartásának kialakítása során érvényesíteni kell, hogy a nyilvántartás karbantartása az igazolvány kiadásával, visszavonásával, érvénytelenítésével egyidejűleg megtörténjen, ez a központi nyilvántartás az adatszolgáltatás igénybevételére jogosult hatóságok számára az ellenőrzés végrehajtásához azonnal elrendelhető és hozzáférhető legyen.
A bűncselekményekből származó járművek legalizálásának visszaszorítása érdekében létrehozott gépjárműeredetiség-vizsgáló állomások jogszabályban meghatározott, szigorú személyi és tárgyi, valamint adatvédelmi feltételek teljesítése mellett végzik munkájukat, tevékenységüket. Az e tevékenység végzéséhez szükséges feltételek meglétét, valamint a jogszerű működést a törvény módosítását követően a Belügyminisztérium Központi Hivatala ellenőrzi. Az eredetiségvizsgáló állomások műszaki és okmányvizsgálaton alapuló megállapításai a közhiteles járműnyilvántartás adatainak megalapozását szolgálják. Az eredetiségvizsgáló tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a tervezet előírja a vizsgálatot végzők rendszeres képzését, lehetőséget biztosít a központi hivatal számára, hogy a technológiai fegyelem megsértése, a nyilvántartás vezetésének elmulasztása, illetve adatvédelmi szabályok megszegése esetén az eredetiségvizsgáló állomást a vizsgálatot végző hatóság a döntésében eltiltsa, illetve egyéb szabályok megsértése esetén az állomást bírsággal sújtsa.
Az elmúlt évben – sőt az azt megelőző években szintén – igen jelentős mennyiségben hoztak be hazánkba külföldről használt járművet. Ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik, tovább erősödik. A külföldi járművek forgalomba helyezése során a bűncselekményből származó járművek kiszűrése érdekében célszerű mindazon külföldi körözési nyilvántartásokban való ellenőrzés, amelyhez a magyar hatóságok hozzáférnek. Ennek érdekében a Belügyminisztérium Központi Hivatala a rendelkezésére álló járműazonosító adatokból kizárólag a körözés tényére vonatkozó információkat kéri.
(18.50)
Az információáramlás másik oldala: az adatközlés jogszabályi alapjait az Európai Unió bűnüldözési információs rendszere és a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrség Szervezete keretében megvalósuló együttműködésről és információcseréről szóló törvény módosításával lehet megteremteni.
Tisztelt Képviselőtársaim! A gépjárművek tulajdonjogi változásával kapcsolatban a gazdasági forgalom biztonsága megkívánja, hogy a törvényben meghatározott feltételek teljesítése esetén a lekérdező a járműnyilvántartásban szereplő egyes adatokhoz hozzáférjen. Az elektronikus úton történő hozzáférés biztosítása esetén a nyilvántartó kizárólag a jármű gyártmányára és típusára vonatkozó tájékoztató adatokat, illetve egyéb adatok esetében az adategyezőséget vagy az adateltérés tényét igazolhatja csak vissza. A nyilvántartásban szereplő egyes jármű-azonosító adatokhoz és személyes adatokhoz a kérelmező ezen az úton nem jut hozzá.
A törvény hatályos rendelkezései szerint a járműnyilvántartásból történő adatszolgáltatásra csak abban az esetben kerülhet sor, ha az adatkérő a gépjármű valamennyi jármű-azonosító adatát megjelöli. Az adatok együttes közlésének megkövetelése nem életszerű, mert az adatkérésre jogosult kérelmező személy az esetek túlnyomó többségében nem ismeri a rejtett adatokat - az alvázszámot, motorszámot -, csak a rendszámot, a gyártmányt, a gépjármű típusát, illetve annak színét tudja felismerni, így károkozás vagy a parkolási feltételek szabályainak megsértése, autópálya-használati díj fizetési kötelezettségének elmulasztása esetén a jogos érdek érvényesítése nehézségekbe ütközik.
Jelenleg két lépcsőben teljesíti a nyilvántartó a parkolási társaságok felé az adatszolgáltatást. Első lépcsőben rendelkezésükre bocsátja a jármű-azonosító adatokat, majd az ezek alapján megküldött kérelemre kapják meg a tulajdonos adatait. Ez a kétlépcsős adatszolgáltatás időigényes, és feleslegesen meghosszabbítja az eljárást, amelyet a tervezet szerinti szabályozás egyszerűsít.
Tisztelt Ház! A bűnügyi nyilvántartásról és a hatósági erkölcsi bizonyítványról szóló törvény módosításával a rendőrség a vezetői engedély visszavonásához, a vezetésre való jogosultság szüneteltetésének elrendeléséhez szükséges nyilvántartási adatokhoz férhet hozzá.
Az elhangzottak alapján kérem képviselőtársaimat, hogy a törvénytervezetet vitassák meg, majd annak elfogadását szavazatukkal támogassák.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me