DR. HORVÁTH JÁNOS

Full text search

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Örülök, hogy Göndör István képviselő úr megértette mondanivalóm elejét, amikor fölvetettem a pénzt, a forrást, a költségvetési vonzatát. Sajnálom viszont, hogy félre tetszett érteni, hogy mire is szándékoztam utalni, illetve azt tetszett belőle kiolvasni, hogy ez jelenthet egyfajta homokozót. Ez a homokozó eléggé lebecsülő szó (Göndör István: Az már más dolog!), szóval, azért mi nem így gondolkozunk az Országgyűlésben, mert a homokozó azt jelenti, hogy pénzt vesztegetünk el és tékozolunk el. (Göndör István: Erről van szó!)
Én azt kértem, tisztelt Ház, tisztelt képviselő úr, hogy gondoljuk bele, hogy egy egységnyi honvédelmet - és ez fejeződjék ki valahogyan, léteznek arra analitikus módszerek, vagy máshogy összehasonlító módszerek -, a honvédelmet, a nemzetvédelmet hogy lehet kevesebb költséggel megvásárolni, megalkotni. (Göndör István: Erről szól!)
És ehhez jó, ha emlékszünk a történelemre - hadtörténelemre, politikatörténelemre és történelemtörténelemre -, hogy a honvédelem igen gyakran sokkal fontosabb annál, mint hogy rábízzuk a katonákra, legalábbis a honvédelem végiggondolását. Ezzel foglalkozunk mi itt most, és akkor nem tulajdonítunk egymásnak olyasmit, hogy homokozóban - talán egyenlőségjelet teszek -, gittegyletben gondolkozunk. Mert ha ez van, akkor nem tulajdonítjuk egymásnak azt a jó szándékot, amit én tulajdonítok a kormánypárti képviselőknek és a kormánynak. Szeretném kérni: tessék szíves lenni viszonozni ezt!
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me