DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Tisztelt Ház! (Közbeszólások az MDF soraiból.) Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt ellenzéki Képviselőtársaim! - akik nagy érdeklődéssel figyelték ezek szerint a kérdésnek a címét. Valóban, a kérdésem arra vonatkozik, hogy 2003. január első hetében és február első hetében is a korábbi évek gyakorlatához képest lényegesen nagyobb mennyiségű hó hullott az országra, hullott azon településekre, amely településeken ennek a hónak az eltakarítása a települési önkormányzatok feladatába tartozik, és nyilván hullott azokra az utakra is, amelyek az Állami Közútkezelőnek a kezelésében vannak.
A települési önkormányzatok általában terveznek a költségvetésükben forrásokat arra, hogy ilyen esetekben megfelelő módon el tudják látni azon feladatukat, ami az alapfeladataik közé tartozik. Nem terveznek ugyanakkor a rendkívüli helyzetekre, a rendkívüli eseményekre forrásokat kellő mértékben az önkormányzatok, már csak a források szűkössége miatt sem. Az elmúlt, durván hat hét történései alapján ki lehet azt jelenteni, hogy ebben a hat hétben valószínűsíthetően a nagyobb részét, ha nem teljes mértékben, vagy ha nem többet, mint amit eredetileg terveztek, a tervezett költségeiknek az önkormányzatok felhasználták erre a célra.
Ezért a kérdésem arra vonatkozik, hogy a belügyminiszter asszony ismeretei szerint Magyarországon az ilyen helyzetben lévő települések, amelyek egyébként ellátták a feladataikat, hiszen hómentesítették az utakat, vajon milyen módon tudnak a továbbiakban számolni netán egy harmadik jelentős hóeséssel, illetve ennek az évnek a végén is megvan még az időjárási viszonyok közepette Magyarországon jelentősebb hóesésnek az esélye, azaz honnan származhatnak források az önkormányzatok számára hasonló eseményeknek a fedezetére.
Várom a válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me