DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úrnak egy kissé megkésett a kérdése, ennek ugyanis az elmúlt év nyarán lett volna aktualitása.
A társaság működése az előző kormányzati ciklus idején valóban nem volt zökkenőmentes és több tekintetben törvényes sem. Sajnos az ön informátora félrevezette önt, képviselő úr, mára ugyanis az Agrármarketing Centrum a szabálytalanságokat, a törvénytelenségeket megszüntette, a szakmailag indokolatlan és vállalhatatlan vadhajtásokat szintén lenyesegette. A társaság felszámolja a bangkoki éttermet, az elmúlt év gyakorlatától eltérően az idén már nem tekintjük a “Kiváló magyar élelmiszer”-kampány részének a kübekházi operettgálát, nincsenek szépségverseny-szponzorálások, nincsenek és nem is lesznek szingapúri öltönyszámlák sem.
A 2002. évre vonatkozóan kérdezi, hogy mi lett a 2 milliárd sorsa. A működési zavarok ellenére 2002-ben a társaság több mint négyszáz eseményt és programot szervezett a magyar élelmiszerek népszerűsítése érdekében. Az első féléves stagnálás után a jóváhagyott program szerint folytatta a működését az Agrármarketing Centrum. Erre a négyszáz programra a 2 milliárd forintos támogatást a társaság felhasználta. Tehát az elmaradt programok és események értéke az egész év vonatkozásában nem éri el az 5 százalékot.
A kérdéseivel ellentétben az AMC Kft. törvényszerűen működik. A jóváhagyott éves tervét a középtávú fejlesztési stratégia függvényében készítette el, és költséghatékony, érzékelhető és mérhető eredményességű szervezetté vált, ami nyilvános és ellenőrizhető.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me