DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Szeretném megnyugtatni a képviselő asszonyt is és a szélesebb közvéleményt is, hogy kormányunk programjában nem szerepel a visszavétel. Erről egy másik párt jeles képviselőjének Lúdas Matyi-programjából hallhattunk, éppen a héten. Ezt tehát nem mi tűztük a zászlónkra.
Szeretném elmondani a képviselő asszonynak, hogy az elmúlt évben a nyugdíjasok és az időskorúak jövedelembiztonságának emeléséről nemcsak a 19 ezer forint kifizetésével, hanem a méltányossági nyugdíjrendszer kiépítésével - a 19 ezer forint kifizetésével azok számára is, akik nem nyugdíjasok -, és egyébként a kormány törvényes kötelezettségeinek a teljesítésével gondoskodtunk, mindamellett, hogy az önök által megkötött, az állam, a költségvetés és a vásárlók számára is bizony súlyos terhet, 6,3 százalékos emelést jelentő gyógyszer-megállapodást nem léptettük érvénybe, tehát nem volt az elmúlt évben sem 6,3 százalékos, sem azt meghaladó gyógyszeráremelés.
Nézzük akkor az idei évet! Az idei évre 8,4 százalékot hagyott jóvá a parlament nyugdíjemelésre, az idei évben is tovább működik a méltányossági nyugdíjemelés rendszere. Az idei évben a 13. havi nyugdíj bevezetésével éves átlagban plusz 2 százalékos többletnyugdíj-kifizetésre kerül sor, és emelkedik az özvegyi nyugdíjak összege is.
És akkor lássuk a gyógyszereket! A képviselő asszony ezt nyilvánvalóan szándékosan keveri össze, hiszen jobban ért annál a gyógyszerárakhoz, semmint hogy ne tudna különbséget tenni a támogatott és a nem támogatott gyógyszerárak között.
A támogatott gyógyszerek átlagos ára 4,2 százalékkal emelkedett, képviselő asszony, és ez alacsonyabb, mint az infláció - nem áll tehát szándékunkban ennél nagyobb emelést érvényesíteni.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me