KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Lezsák Képviselő Úr! Én arra utaltam az előző megszólalásomban, hogy nem értünk a folyamat végére, tehát nyilván sok mindent meg kell még tenni ezen a területen, hogy tisztább, világosabb képet kapjunk a költségvetésről és az állam vagyonáról is.
Minden zárszámadás alkalmával az Állami Számvevőszék, annak egy tavaly leköszönt alelnöke pedig kiemelten azzal foglalkozott minden évben, hogy a vagyonnyilvántartás, a vagyonmérleg nem kerül benyújtásra a parlamenthez. Ez igaz, és nyilván ezen a területen lépéseket kell tennünk az elkövetkezendő időben.
De azt a vélekedést azért nagyon szeretném eloszlatni, aki esetleg hallgatja a vitánkat, hogy azt mondja, micsoda állam ez, ahol nincsen meg a vagyonnyilvántartás, mert ez így nem igaz. Az ÁPV Rt.-nél, a privatizációs szervezetnél az állam vállalkozói vagyona nagyon pontosan nyilván van tartva, és folyamatos értékelése történik meg az állami vagyonnak. A Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál, ahol a nem vagyonelemek vannak, ott is megtörténik a regisztráció, ott is figyelemmel kísérik az értékesítést, ott is megtörténik a vagyon nyilvántartása.
Nagyobb gondnak látom azt, hogy nagyon sok társaságot hoztak létre költségvetési szervek, és az én tapasztalom az, mert elkezdtünk ebben az irányban is vizsgálódni, hogy bizony az egyes fejezeteknek ezekre a gazdasági társaságokra és az ő vagyonalakulásukra nincs nagyon nagy rálátása és nincs nagy figyelme. Ez egy új kihívás, mert ez a folyamat az elmúlt években kezdődött el. Tehát ezen a területen is lépni kell, és azt ígérhetem a képviselő úrnak, hogy ami megtehető ezen a területen kezdeményezésként, azt meg is tesszük, mert való igaz, hogy deficitet kell ezen a területen behoznunk.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me