ÚJHELYI ISTVÁN

Full text search

ÚJHELYI ISTVÁN
ÚJHELYI ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Egy ideig próbáltam követni a gondolatmenetét, és aztán ott szakadt el nálam a dolog, amikor az objektivitásról beszélt a Magyar Televízió esetében (Közbekiáltás a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), és amikor azt emlegette, hogy a Magyar Televíziónak utólag vagy esetleg előre el kellene számolnia minden forint elköltéséről. Gondolom, hogy vannak tapasztalatai az elmúlt évek alapján, hogy hogyan néz ki az, amikor a Televízió nem számol el azokkal a pénzekkel, amiket megkap.
Ha kampányol a kormány, az a baj; ha nem kampányol a kormány, az a baj; ha pénzt ad a közszolgálati médiumoknak arra, hogy meggyőzze az állampolgárokat, az a baj, ha nem ad pénzt, az a baj. Innentől kezdve ez a mostani vita, azt gondolom, konszenzussal nehezen fog tudni véget érni. (Derültség a Fidesz soraiban.)
(19.00)
Egy biztos: Balogh képviselő úr véleménye, miszerint mi, a mostani kormánypártok ezelőtt egy évvel, ellenzékiként az akkori Televíziónak nem adtunk volna ekkora pénzösszeget arra hivatkozva, hogy a hatékonysága megfelelő az emberek meggyőzése szempontjából; ez igaz. Ugyanis az elmúlt évben, egy évvel ezelőtt közel sem érte el azt a nézettséget a Magyar Televízió, amit ma elér. (Taps az MSZP soraiban.) Négyszer annyian nézik a hírműsorokat, mint egy évvel ezelőtt.
Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Az az igazság, hogy önök pontosan úgy ismerik ezeket a mutatókat, mint én. Önök azt is tudják, hogy a Magyar Televízióra szükség van ahhoz, hogy a magyar lakosságot kellőképpen tudjuk tájékoztatni (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: Félre!) az uniós csatlakozást megelőzően és a népszavazásra való kampányban, felkészítésben.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Szalai Annamária képviselő asszony megkérdezte, hogy nekünk milyen műsorok a fontosak. Szeretném elmondani, hogy nekünk azok a műsorok kedvesek, amelyeket az emberek megnéznek. Márpedig a Magyar Televízióban egyre több az ilyen műsor. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: A ValóVilág! – Dr. Répássy Róbert: Lagzi Lajcsi! – Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Ahhoz kérjük az önök támogatását, hogy a kormányzat szándéka, amelyben nemcsak a Magyar Televíziót, hanem a Magyar Rádiót, a Duna Televíziót és a Magyar Távirati Irodát is egy pluszforráshoz szeretné juttatni annak érdekében, hogy a kampányban kellő módon tudjanak ezek a közszolgálati médiumok segíteni az ország uniós csatlakozására felkészülve… - ezt a pénzösszeget megkapják. Merthogy mi itt kormányoldalon támogatjuk a kampányt, mi itt kormányoldalon támogatjuk a közmédiumokat a kampányban való szerepvállalásban, és mi ezen az oldalon egyértelműen támogatjuk az uniós csatlakozást.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me