KARSAI PÉTER

Full text search

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az előttünk fekvő határozati javaslatot a Magyar Demokrata Fórum már azzal is támogatta, hogy megszavazta a kivételes eljárásban történő megtárgyalását. Így nyilvánvaló az is, hogy a végszavazásnál el fogja fogadni a határozati javaslatot.
Azokat az indokokat, amelyeket itt korábban Simicskó István képviselőtársam elmondott e tárgyban, nem kívánom megismételni időkímélés miatt. Azonban egy-két olyan dologra szeretném ráirányítani a figyelmet, ami eddig még nem hangzott el, és úgy gondoljuk, hogy fontos körülmény. (Nagy zaj.) Például fontos körülmény az, hogy a döntés után sem emelkedik meg a kontingensek száma, így Macedóniában továbbra is azzal a körülbelül 40 fővel veszünk részt ebben a békefenntartásban, amellyel ezt eddig is tettük.
Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert a Magyar Demokrata Fórum például az afganisztáni vitában is elmondta azt, hogy azért nem támogatja további külföldi katonai kontingens kiküldését, mert fontosabbnak és előrébb valónak tartja a hazai, az itthoni honvédelem fejlesztését. És amikor mi így döntöttünk, ezt az érvrendszert pontosan és világosan kifejtettük.
Tekintettel arra, hogy itt a kontingens létszámában semminemű változás nem lesz, és kedvünkre való - hadd használjam ezt a szót -, hogy az Európai Unió parancsnoksága alatt fog ez a kontingensünk tovább szolgálni, ezért a Magyar Demokrata Fórum támogatni fogja, és igennel fog szavazni erre az előterjesztésre.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me