LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az egyébként természetes és gyönyörű téli időjárás bebizonyította, hogy vannak az országban első- és másodrendű emberek. A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó és a nyomában feltámadt szél órák alatt járhatatlanná tette a közutakat. Így volt ez Dél-Fejér megyében is, ott, ahol a Dunántúl nagy forgalmú útvonalai, a 61-es, 63-as és 64-es utak találkoznak. Igen, itt halad át az Alföld irányába a tranzitforgalom, illetve haladna át egy-egy ilyen havas napon, amilyeneket mostanság átélhettünk.
Errefelé a közútkezelőt csak onnan ismerjük, hogy megbüntet, kötelezi az embereket évtizedek óta meglévő útcsatlakozások megszüntetésére. Igen, papír, toll, büntetési csekk az van, de a padkanyesés, kátyúzás ismeretlen fogalom. Természetesen a hókotró is ritka, mint a fehér holló.
Így volt ez most is. Ott álltunk méteres hótorlaszok között, magunkra hagyatva. Ha a szocialista kormány által lassan a csőd szélére sodort családi gazdálkodók nem vizsgáznak jelesre emberségből, talán még most is ott lennénk a hó fogságában. Volt, aki 48 órán keresztül nem aludt, mentett, havat kotort; az asszonyok főztek, hogy enni adhassanak az ott rekedt autósoknak. Igen, ez az a terület, ahol évek óta küzdünk, hogy megépülhessen a dunaújvárosi híd, hogy erre, azaz a déli nyomvonalon épüljön meg mielőbb az M8-as autópálya. Önök, kormánypárti képviselőtársaim ezt nem látják ennyire fontosnak. Vegyék már észre, hogy Észak-Tolna és Dél-Fejér megye mára Szabolcsnál is rosszabb helyzetbe került! Ezúton is köszönöm cecei, sáregresi, dégi gazdatársaim helytállását.
Tisztelt Miniszter Úr! Önök ismét bebizonyították, hogy vannak az országban első- és másodrendű emberek. Vannak, akik jó úton, emberi körülmények között közlekedhetnek; akik pedig már amúgy is nehéz helyzetben vannak, azok segítsenek magukon.
Mit kíván tenni annak érdekében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy ez a lehetetlen helyzet megoldódjon? Valóban úgy látja, hogy nincs szükség a dunaújvárosi híd és az M8-as autópálya megépítésének mielőbbi megkezdésére? Ön szerint eléri az elégséges szintet a közútkezelő szolgáltatása?
Várom szíves válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me