DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tárgyszerűen válaszolva az ön kérdésére, azt kell mondani, hogy sem Európában, sem Magyarországon nem egyedülálló, és nem ebben az időszakban indult az el, hogy a szakszervezeti tevékenységért, nem, a vállalat nem fizet, hanem természetesen azáltal, hogy szakképesítésüknek és képzettségüknek megfelelően besorolja a szakszervezeti tisztségviselőket is abba a munkaköri leírási kategóriába, amelybe tartoznak, ennek megfelelően élveznek fizetést. Ez nem egyedülálló, és ez a gyakorlat 1994 óta működik, amelyet önök sem szüntettek meg.
A nem tárgyszerű válasz pedig úgy szól az ön eléggé “kalandozó magyarok” kérdésére - mert lényegében nem volt olyan ügy, amelyet a MÁV tekintetében ne tett volna fel, ami a MÁV-val kapcsolatos -, hogy természetesen a MÁV éppen amiatt, mert önkormányzati feladatot ellátó óvodát működtetett, most keresi a gazdaságosabb működtetés lehetőségét, hiszen a MÁV-nak is gondoskodnia kell az uniós felkészülés keretében arról, hogy lehetőség szerint gazdaságosan működjön, ugyanakkor elláthassa a dolgozók gyermekeit. Más megoldásokat is keres, amelynek keretein belül meg lehet teremteni a gazdaságosságot, ugyanakkor egy olyan bérfejlesztési koncepcióval állt elő, amelyben se nem volt ára e koncepció elfogadásának az, hogy éppen a szakszervezeti tisztségviselők milyen besorolást kaptak, és az sem volt ára, hogy ezzel szemben esetleg az óvoda megszűnik.
Ezzel szemben olyan megállapodás történt, amely az OÉT-megállapodás keretei között 9 százalékos nettó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) béremelést jelent, a reálkeresetek pedig 3,2 százalékkal nőttek. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me