DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Farkas Imre hozzászólása az, amely arra késztet, hogy véleményt alkossak. Amikor az agrárrendtartás harmincnapos fizetési határidőn belüli passzusát tanulmányoztam, én is azon gondolkodtam, hogy talán itt volna az, amikor a garanciaalapot valahol be kellene építeni. Megítélésem szerint, mindaddig, míg a társas vállalkozások, mindaddig, míg a különböző termelői csoportosulások nem alakulnak ki olyan nagyságrendben, hogy az védelmet jelentsen számukra, valamilyen szabályozással kell hogy foglalkozzunk.
Azt hiszem, azok a képviselőtársaim, akik egy-egy olyan körzetben kénytelenek a vállalkozók és a termelők érdekeit képviselni, ahol magukra hagyják őket azok a felvásárlók, akik semmilyen garanciával nem rendelkeznek - sem pénzzel, sem tudással -, az igen tragikus lehet.
Amikor a parlamentbe bekerültem, az elsők között igyekeztem egy ilyen tanulmányt elkészíteni, hiszen választókörzetemben a Vinimax, majd utána más szövetkezetek hagyták olyan helyzetben a mezőgazdasági termelőket, ami, azt hiszem, hogy életük hosszú sorára rányomja a bélyegét.
Vagyis én mindenképpen azt szeretném kezdeményezni, tisztelt miniszter úr, ha lehetne valahol csatlakozni a harmincnapos fizetési határidőhöz, hogy egy garanciaalap létrehozásáról döntsünk; igyekezzünk, mielőtt az európai uniós csatlakozás megtörténik, egy ilyen törvénykezés lehetőségét megteremteni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me