FARKAS IMRE

Full text search

FARKAS IMRE
FARKAS IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Karakas János képviselőtársam észrevételére reagálnék, aki azt mondja, hogy a beszállítókat ért károk enyhítése nem feltétlenül az agrárpiaci rendtartásba tartozik. Megmondom őszintén, magam is gondolkodtam ezen, és azért gondoltam, hogy mégiscsak ide célszerű beadni, mert a 30 napos fizetés kérdése sem biztos, hogy pontosan ebbe a körbe tartozik. Viszont egy tőről fakadnak ezek az ügyek, hiszen tekinthetem azt is, hogy valaki nem fizet 30 napig, a törvény szerint ezután fizetni kell, ezek az esetek pedig arra vonatkoznak, akik 30 nap után sem fizetnek, és nem fogják a kétszeres kamatot sem megfizetni, s akkor a törvényben velük is foglalkozni kellene.
Igen, korábban én magam is kezdeményeztem egy beszállítói garanciaalap létrehozását, ami ezt a problémát megoldhatná, csak sajnos, itt a parlamentben az elmúlt négy év alatt ebben sem jutottunk előre. Ezért javasoltam most ezt a megoldást, és azért nem teljesen értek egyet azzal, hogy termelői csoportokkal foglalkozzunk, mert összességében nincs ennek problémája, csak éppen az egy-egy településen élő, különböző kistermelők azok, akiket a legkevésbé lehet egy-egy ilyen termelői csoportba szervezni.
(20.30)
Hiszen ők lehet, hogy egy évben egy vagy két jószágot értékesítenek, és nem akarnak ilyen termelői csoportban részt venni, ráadásul a termékkört sem lehet nagyon összehangolni, mert az is a legkülönbözőbb lehet. Tehát éppen ők a legzűrösebbek, hogy így mondjam, a nagyobb csoportok az érdekeiket tudják képviselni, ezért gondoltam, hogy őket kellene ide beszabályozni.
Én is úgy gondolom, hogy csak akkor kellene itt megteremteni a károk enyhítésének a feltételeit, ha az agrárpiaci szereplőknek a felelőssége is valamilyen módon fennáll (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), mert hangsúlyozni szeretném, ilyen is előfordulhat. Ebben az esetben kellene ezt a rendszert érvényesíteni az én javaslatom szerint.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me