TÓTH SÁNDOR

Full text search

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. A gazdasági bizottság valóban támogatta ezt a módosító indítványt, és én is szeretnék mellette érvelni, ugyanis az Európai Unióban ez valóban az intervenciós felvásárlásra felajánlható termékek között szerepel.
És nem is akarok másra hivatkozni, mint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiadványára (Kékkői Zoltán felmutatja az iratot.), amiben valóban és példaszerűen szerepel a 8. oldalon: a termelő, kereskedő, tulajdonos felajánlhatja a búza-, durumbúza-, árpa-, rozs-, kukorica- és cirokkészleteket felvásárlásra november 1-től a következő év... - tehát pontosan meg van határozva. A gazdasági bizottság többek között ezért is támogatta, mert így kerek a szabályozás, és én kérném is a minisztériumot, hogy ha már az egyéb, gazdáknak szóló kiadványaiban ez így szerepel, akkor ezzel legyen koherens a javaslat, úgyhogy én szeretném a támogatásomról biztosítani képviselőtársamat.
A 41. pont alatt ebben a vitaszakaszban mi is javasoltunk egy javaslatot, ami a versenyképesség javítása érdekében az átmeneti jelleggel meghirdethető pénzügyi forrást szeretné kigyomlálni ebből a paragrafuspontból. Mi szeretnénk, ha nem átmeneti jelleggel lenne, mert a támogatás egyébként is külön jogszabályban, külön feltételekkel van meghirdetve, és ezek általában azért meghatározott időtartamra szólnak. Tehát teljesen fölösleges bele ez a pont, hogy átmeneti jelleggel; sokkal jobban értik a termelők azt, hogy zöldség-gyümölcs-, vágóbaromfi-, vágósertés-, vágómarha-, tejágazatokban a pénzügyi forrás terhére külön jogszabályban hirdetnek meg - nem kell az átmeneti jelleg, a külön jogszabály úgyis rendelkezik erről.
Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me