KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Talán egy órája sincs, hogy aláírtam egy levelet a miniszterelnök úrhoz. A levél arról szól, hogy befejeződött az egyeztetés egy újabb szakasza, elkészült a törvény módosításának egy szakértői változata, és most jön az a szakasz, amikor már a MÁÉRT összehívásával kell ezt az egyeztetést lezárni.
Azt javasoltam a levélben a miniszterelnök úrnak, hogy ha egyetért ezzel a szakmai tervezettel - amit most újabb körben egyeztettünk a határon túli magyar pártokkal, szervezetekkel -, akkor járuljon hozzá ennek a kiküldéséhez a MÁÉRT résztvevői számára, és egyben egy alkalmas időpontban hívja is össze a MÁÉRT-et. A miniszterelnök úr azt mondta, át fogja tanulmányozni ezt a tervezetet, és egy-két napon belül dönteni fog a MÁÉRT összehívásáról, ahol - természetesen egyetértve a képviselő úrral – nemcsak a kedvezménytörvényről lesz szó, hanem néhány más aktuális kérdésről is.
De addig, ameddig a kedvezménytörvény ügyében nem jutottunk olyan állapotba a tervezettel, hogy ezt érdemes a MÁÉRT-en napirendre tűzni, addig nyilván nem lett volna értelme a MÁÉRT összehívásának. Így tehát most már csak egy megfelelő időpont megtalálása a feladat. Azt gondolom, hogy egy-két héten belül a MÁÉRT ilyen módon összehívható. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me