ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök úr. Ha a tegnapi parlamenti ülésre visszagondolunk, és annak a következményére, hogy minden miniszternek ki kellett adnia, hogy az elmúlt öt év folyamán hány szervezetnek vagy gazdasági társaságnak volt a tagja, ebből adódóan, ha mélyebbre megyünk ebben a kérdésben, akkor valahol az összeférhetetlenségi törvényt kellene úgy módosítani és szabályozni, hogy ez a rendszere maximálisan tudjon hozzáigazodni.
Azzal maximálisan egyetértek, amit az államtitkár úr mond, meg amit Keller államtitkár úr az előbb a maga részéről elmondott, csak én arra próbálok utalni, hogy a gyökereken, vagy fogalmazzunk úgy, a kiindulópontokon kellene változtatni és szigorítani, és ehhez párosulna egy olyan lobbitörvény, ami aztán tényleg kipucolja, kitisztázza a rendszerből azokat az esetleges nem kívánt dolgokat, amelyek azért hellyel-közzel előfordulnak.
Teljes egészében úgysem lehet kizárni, hiszen ezt Horváth Balázs is elmondta az általános vitában a maga részéről, és nagyon sokan visszautaltak erre, hogy korrupció azért általában a világon mindenütt van, csak a nagysága és a mértéke nem mindegy, és ehhez kellene visszanyúlni az összeférhetetlenségi törvény azon vizsgálatával, hogy a rendszerből tényleg vegyük ki és zárjuk ki azokat az elemeket, amelyek még a befolyásoltság szintjén is megjelennek. Tehát én kimondottan a befolyásoltság szintjére próbáltam visszautalni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me