KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Ékes Képviselő Úr! A rövid mondanivalójával általában egyet lehet érteni, és ezt az általános vitában az elmúlt hetekben én magam is megfogalmaztam, hogy ez a törvénycsomag egy első lépés, amit a tisztább közélet érdekében megfogalmazunk. Egy mondatával vitatkoznom kell: azt mondja, hogy alapvető kérdésekben nem akar változtatni ez a törvénycsomag. Ez alapvető kérdésekben változtat! Alapvetőnek tartjuk azt, hogy kinyitja az ellenőrzési lehetőséget az Állami Számvevőszék felé olyan mezőben, ami eddig teljes mértékben zárva volt az ÁSZ előtt; az üzleti titok és a közérdekű adat viszonyában olyan viszonyrendszert eredményez, amely eddig soha nem volt, mindig az üzleti titok mögé lehetett bújni akkor, amikor közérdekű adatokról beszéltünk.
Tehát igenis alapvető kérdéseket újraszabályoz, és hagy egy csomó feladatot, amit nem tudott ez a 19 törvénymódosítás megoldani, azokat a feladatokat hagyja, amelyekről többek között ön is beszélt, amiben nagyon nehéz megtalálni ismét azt a szakmai konszenzust, amit most ebben a törvényben megtaláltunk. Mert ha, mondjuk, az önkormányzati társaságokban az összeférhetetlenséget kezdjük boncolgatni, akkor nyilván lesznek itt a parlamentben olyanok, akik azt fogják mondani, hogy ez az önkormányzati autonómiának a megsértése.
Azzal egyetértek, hogy ezekkel a kérdésekkel is foglalkozni kell, de most idáig lehetett eljutni. Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a törvény most megszülessen, és erre alapozva azon a nyilvánossági bázison kell nekünk továbbhaladni és azzal a felelősségtudattal, amit az ön hozzászólásából is ki lehetett hallani, hogy megtaláljuk a további nagyon kényes problémákra a valódi megoldásokat. Ehhez egyébként időre van szükség.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me