CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Eddig meglehetősen szakmai és tárgyszerű vita folyt a munka törvénykönyvéről - azt javasolnám, hogy próbáljunk visszatérni a tényekhez, és próbáljunk visszatérni a törvénytervezethez.
Én is csak azért kértem most szót két percben, mert megint elhangzottak olyan állítások a Házban, amelyeknek nincs köze a valósághoz. Akár Sümeghy Csaba, akár Lasztovicza Jenő hozzáférhet a KSH adataihoz, megnézheti visszamenőleg is a KSH adatait, és azt fogja tapasztalni, hogy 2001 júliusa óta, tehát lassan második éve a hibahatáron belül mozog a munkanélküliségi ráta Magyarországon, 5,1-5,9 százalék között, a KSH hibahatára 0,4 százalék. Azt is fogják látni, hogy 2002. május hónaptól kezdve a guruló negyedéves KSH-adatok azt mutatják, hogy folyamatosan 5,9 százalékon van; a május, június, július volt először 5,9, és onnantól kezdve egyfolytában 5,9 százalékon van a munkanélküliségi ráta. Nem felel meg tehát a valóságnak az, amit állítanak. Azt is kellene mondani a KSH-adatok alapján, hogy nőtt a foglalkoztatottság 2001 és 2002 összefüggésében, és azt is meg lehetne nézni, hogy 2000 és 2001 összefüggésében pedig, az önök időszakában 81 ezer fővel csökkent.
Ezek az adatok tehát rendelkezésre állnak, nem kell úgy gondolni, hogy akár a tévénéző, akár a rádióhallgató, akár az újságolvasó ember nem tudja követni ezeket az adatokat; nem kell más adatokat mondani, csak azt, amit a KSH kimutat. Ezért én úgy gondolom, hogy értelmesebb lenne, ha a vitáinkat nem ilyen kiragadott csúsztatásokkal folytatnánk, hanem visszatérnénk a munka törvénykönyve szövegéhez, és akkor nem mondanák azt egy félmondattal, hogy majd jönnek ezek a cégek Magyarországra, mert akkor például (Az elnök jelzi az idő leteltét.) nyilvánvalóan tudnák, hogy ezek már rég bejelentett és elindított fejlesztések, vállalkozások Magyarországon.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me