CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tényleg azt gondoltam, hogy vissza lehet térni a szakmai vita keretei közé, de úgy tűnik, hogy az az arcpirító magatartás, hogy semmibe vesszük néhányan a tényeket, mégiscsak arra kényszeríti az embert, hogy újra és újra elmondja, hogy hazugság, ami elhangzik a Házban.
Tények. Az egészségügyi hozzájárulás csökkentése nem 5 milliárd, hanem 30 milliárd forint visszatérítését jelentette a vállalkozásoknak. A távmunka nem vágyálom, hanem 1300 új távmunkahely létrehozása több mint egymilliárd forintos támogatással a tavalyi esztendőben. A minimálbér-emelés elmaradása nem igaz, mert 6000 forinttal emelkedett nettóban a minimálbér összege, hiszen 3000-ről 9000-re nőtt az adójóváírás még tavaly szeptemberben, merthogy adómentessé tettük a minimálbért, és ez az emberek zsebébe került; ez egyébiránt 14 százalékos minimálbér-emelést jelent nettóban.
Úgyhogy azt kérem, képviselő úr, hogy ha lehet, amikor adatokat említ, akkor szíveskedjék megmaradni a valóságos tényeknél, mert nem lehet úgy vitatkozni sem egy Országgyűlésben, de egyébként egy klubvitában sem, hogy az egyik semmibe veszi a tényeket, a másik pedig csak a tényeket használja az érvelésében.
Még egyszer azt szeretném kérni - tekintettel arra, hogy a munka törvénykönyve a napirendi pontunk, nem pedig a költségvetési törvény, nem valamifajta általános politikai vita a kormány tevékenységéről -, hogy ha lehet, az elnök úr is terelje úgy a szót, hogy a törvény vitájához térjünk vissza.
(11.40)
Egyébiránt a kormány kész akár a bizottságban, akár a parlament plénuma előtt lefolytatni egy általános politikai vitát a foglalkoztatáspolitika korábbi kormányzati gyakorlatáról és jelenlegi gyakorlatáról és az összegszerűségekről is. Azt gondolom, akkor szembesülhetnek a magyar állampolgárok azzal, hogy mit csinált az előző kormány, és mit csinál a mostani kormány a foglalkoztatás bővítése érdekében.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me