DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ezúttal nem kívánom igénybe venni a két percet, csak miután nem fért bele az előző két percbe, befejezném a gondolatmenetet.
Tehát az alkalmazkodóképesség egy gyorsan alkalmazkodó világban egy kulcskérdés, és azért a történelmi hűség kedvéért engedjék meg, hogy visszautaljak rá. Az előző kormány is szembesült ezzel a problémával, amikor mintegy két, két és fél évvel ezelőtt ugyancsak a munka törvénykönyvéről tárgyaltunk. Akkor óriási politikai vita keletkezett abból, hogy a rugalmasság kérdését, pontosan ezeket az atipikus és – hogy mondjam – az újfajta munkaidő-beosztási, munkaidő-szervezési kérdéseket valamilyen méltányos módon, mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára rugalmasságot jelentő módon szabályozni tudjuk.
Én csak abban bízom, mondom: amellett, hogy azért ezt kénytelen voltam idehozni, megemlíteni, hogy tanuljunk abból, ezeket a kérdéseket, amelyek nagyon mindennapi és nagyon közvetlen módon érintik a Magyarországon vállalkozó vagy dolgozó emberek munkalehetőségeit, életlehetőségeit, életkörülményeit, ezeket szerencsésebb kivonni a különféle irányzatú politikai csatározásokból, és valóban arra koncentrálni, ami előttünk megoldandó feladatként van.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me