DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Filló képviselő úr hozzászólása ösztönöz engem is egy kétperces erejéig megszólalni. Amit Filló képviselő úr elmondott a jelenségről, magáról és a problémáról, azzal, azt gondolom, nem érdemes vitatkozni, azzal egyetértünk.
Itt valóban van egy probléma, valóban van egy gond, ahol egyrészről a dolgozó ember számára inkább a hátrányok, a munkáltató számára inkább az előnyök jelennek meg, de azért nem ilyen egyszerű ez a kérdés. Nem véletlen, és csak egyet tudok érteni Juhászné Lévai Katalinnal, amikor azt mondja, hogy a rugalmasabb foglalkoztatási formákat a munkavállalók is egyre inkább igénylik. Én úgy érzem, hogy akkor, amikor Filló képviselő úr beszél erről, itt egy szemléleti probléma van - ami vita közöttünk, az a szemlélet. Ön változatlanul úgy beszél erről a létező problémáról, mint valami devianciáról, ahol rendbe kell tenni a dolgokat, és azt gondolom, hogy ez az, ami kevés, ez az, ami nem elég, ezen kell változtatni.
Azt kell megérteni, hogy itt van egy olyan, az élet által kikényszerített új foglalkoztatási világ, foglalkoztatási formák, ahol a munkáltatónak nem éri már meg, nem tudja kifizetni munkaviszonyban, a munkavállaló is gyakran ösztönzi, hogy ha nincs más lehetőség, akkor inkább vállalkozási szerződés formájában foglalkoztassák, hiszen különben nem tud ott maradni a munkaerőpiacon. Nem gonoszokról van itt szó, a munkavállaló nem ravaszkodni akar, és a munkáltató sem a munkavállalót akarja kizsákmányolni, hanem egyszerűen meg akarnak élni a piaci körülmények között. Tehát nem a deviancia felől kell megközelíteni ezt a problémát, hanem új utakat kell keresni, és ebben, azt hiszem, egyetértünk, ha jól értettem, Filló Pál is efelé futtatta ki végül is a mondandóját.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me