DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Gúr képviselő úrral abban egyetértünk, hogy valóban a megoldás keresésében a munkavállalónak, tehát a dolgozó embernek, a saját munkaerejét eladó embernek sokkal kisebbek vagy korlátozottabbak, néha egyáltalán nincsenek meg a lehetőségei, de abban nem értünk egyet, hogy a munkáltatónak viszont feltétlenül megvannak. A probléma az, hogy a munkáltatónak sincsenek meg a lehetőségei, ha munkát akar biztosítani, ha dolgozni akar, ha vállalkozni akar.
A lehetőségeink nekünk vannak meg, akik szabályokat alkotunk, akik itt ülünk a parlamentben törvényalkotói minőségünkben, és a probléma éppen az a törvényjavaslattal, hogy ennek a feladatnak, ennek a kihívásnak nem tesz eleget ez a törvényjavaslat bizonyos értelemben, tehát mi magunk sem tudunk eleget tenni ennek. Nem is gondolom azt, hogy rögtönözni lehetne, hogy most gyorsan beadunk egy-két módosító indítványt, és akkor megoldjuk az egészet, mert ennél azért bonyolultabb dologról van szó, bonyolultabb problémákról van szó, és az a tudás is, ami eddig felhalmozódott vagy létezik, csak részben a jogászok, csak részben a képviselők birtokában lelhető fel. Nyilvánvalóan a gazdaság szereplőit, a menedzsereket, a vállalkozókat, a kutatókat, sok-sok mindenkit kell megkérdezni és megkeresni ahhoz, hogy itt előbbre lépjünk.
Csak szeretném leszögezni, megint csak nem devianciáról van szó, nem gonosz munkáltatóról van szó és egyszerűen kiszolgáltatott munkavállalóról, hanem egy megoldandó problémáról, ahol a kulcs végső soron a mi kezünkben van, vagy a mi kezünkben lesz. Tehát mindenképpen azt javaslom, hogy mi lépjünk fel kezdeményezően, ha kell, szorítsuk rá a tárcát, ha nem sikerül, akkor vegyük mi magunk kézbe a munkát, de mindenképpen dolgozzunk rajta, hogy jussunk előbbre.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me