DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kétségkívül itt vita van közöttünk. Először is szögezzük le, hogy a leplezett munkaviszonnyal vagy kényszervállalkozói viszonnyal kapcsolatos fellépés a munkaügyi felügyelőség számára eddig is létezett, eddig is mód volt rá. Ha valaki megnézi a beszámolókat a munkaügyi felügyelőség tevékenységéről, akkor éppen elég példát talál erre.
Amit én mondok, az csupán annyi, hogy ez a szabály nem visz előre. Jelentősen nem változtat a munkaügyi felügyelőség eddigi lehetőségein, ugyanakkor azt a problémát… - amire, hangsúlyozom, és ha visszaemlékszik rá képviselő úr, az expozéban utaltam is, hogy volt az önök kormányának, még miniszterének, foglalkoztatási miniszterének, Kiss Péter úrnak egy értelmes mondata, amikor azt mondta, hogy elkezdenek gondolkozni az önfoglalkoztató státus kidolgozásán, ez nincs benne a törvényben. De ez valóban egy értelmes gondolat, mert ez végre abból indul ki, hogy itt egy valódi gazdasági probléma van, és nem minősítgetni próbál, egyik Prokrusztész-ágyból egy másikba belekényszeríteni azt a munkavégzési formát, ami egyébként szemmel láthatólag leveti magáról a számára most már, immár a jelenlegi körülmények között alkalmatlan szabályozást.
És fönntartom természetesen azt a véleményemet, hogy ha mindenáron meg akarjuk erőszakolni a jelenlegi szabályokat, rossz szabályokkal akarjuk helyettesíteni a rossz szabályokat, akkor ez nem növelni, hanem csökkenteni fogja a foglalkoztatást.
(10.50)
Ha megengedi, elnök úr, egy másodperc erejéig egy ügyrendi jellegű kérdésem lenne önhöz is: van-e mód arra, hogy a módosító indítványokat az ülésnap bezárásáig adjuk be? Éppen most fogalmazzák, most írjuk a módosító indítványainkat; tehát ne a vita lezárásával, hanem egy kicsit később tehessünk eleget ennek a feladatnak.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me