DR. ŐRY CSABA

Full text search

DR. ŐRY CSABA
DR. ŐRY CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Gúr képviselő úrnak azt szeretném mondani, eddig abban a hitben voltam, hogy itt most szakmai vita folyik köztünk, de úgy látszik, ön a szakmai vita keretében kevés időt tud eltölteni anélkül, hogy egy kis melldöngetésre sor ne kerüljön. Úgy tűnik, önnek erre feltétlenül szüksége van.
Hangsúlyozom, annak, hogy az adó- és járulékrendszerben milyen változtatásokat lehet hozni, szélesebb körű gazdasági összefüggései vannak. Valóban megérett az idő a csökkentésre. Valóban az volt a szándék mindkét nagy párt részéről, hogy csökkentsen, és ilyen összefüggésben üdvözöltem azt, hogy egy jó lépés történt ebbe az irányba. De azt kétlem, hogy ez mértékadó lenne. Ha megfigyeli azokat az elemzéseket, amelyek nem politikusok, nem pártokhoz elkötelezett emberek, hanem szakemberek tollából jelentek meg különféle tanulmányokban, cikkekben, akkor világosan látnia kell, hogy ennek a csökkentésnek önmagában - noha jó üzenet - tényleges hatása a foglalkoztatottságra valójában nem lesz.
Elégedjen meg a képviselő úr azzal, hogy ellenzéki padsorból is elfogadjuk, elismerjük és üdvözöljük a jó irányban tett lépést, de nincs szükség melldöngetésre és valamifajta mértékadó átütő sikerről sem szerencsés beszélni, mert ott még nem tartunk.
Köszönöm a szót.
(Az elnöki széket Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me