DR. SÜMEGHY CSABA

Full text search

DR. SÜMEGHY CSABA
DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én megértem a kormánypárti képviselőket - az államtitkár urat is beleértve -, hogy idegesek (Csizmár Gábor: Abszolút nem vagyunk!), hiszen olyan témához érkeztünk, amikor - talán először - szembesülni kell a választási ígéretekkel, és rá kell jönni arra, hogy becsapták a magyar lakosságot, és becsapták a magyar munkaadókat és munkavállalókat.
Teljesen azonosulok a Lasztovicza Jenő képviselőtársam által elmondottakkal, és a Gúr képviselőtársam által felvetettekből is egy témával, nevezetesen azzal, hogy a munka világát egyrészt a munka törvénykönyvén, tehát a munkaügyi szabályozáson, másrészt a gazdasági környezet szabályozásán keresztül kell segíteni. Az alapvető problémák itt vannak, és képviselőtársam, azt hiszem, pontosan erről beszélt.
Tisztelt kormánypárti Képviselők! Nézzenek szembe azzal az igazsággal, hogy napról napra nő a munkanélküliség. Azok a leendő potenciális foglalkoztató cégek, amelyeket az államtitkár úr felsorolt, vagy bejönnek vagy nem jönnek be, de a rádió, a televízió és az újság naponta tele van több ezer munkahely megszűnésével, nem ad hírt arról, hogy több ezer munkahely is létesül ebben az országban. Tudják, mire vezethető ez vissza? Pontosan arra, amit Gúr képviselőtársam elmondott, hogy nem szabályozták megfelelően a gazdasági környezetet.
Ma Magyarországon a munkavállalók, a munkaadók egyaránt hátrányosabb helyzetben vannak, mint voltak az elmúlt négy évben bármikor. Azok a kedvezmények, amire ön nagy elánnal hivatkozott, az EU-nak a csökkentése, 5 milliárd forintot jelentett ennek az országnak. Képviselőtársaim! Ugye, nem gondolják komolyan, hogy ez a magyar munkaadói társadalom számára adott hihetetlen nagy kedvezmény?!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me