DR. SÜMEGHY CSABA

Full text search

DR. SÜMEGHY CSABA
DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Eszembe jut az a nagyon-nagyon régi vicc, amikor hazamegy a férj, és a feleségét a szomszéddal ágyban találja, és megszólal az asszony, hogy "szívem, ha te most a szemednek hiszel, és nem nekem, akkor soha nem szerettél". Körülbelül így történik most ez a diskurzus is kettőnk között. Az önöknek a nagy baja, államtitkár úr, kormánypárti képviselők, azt kellene mondani, hogy tisztelt ellenzék, tisztelt lakosság, tévedtünk, de bennünk van a jobbítás szándéka, ezért megfogadva az ellenzék javaslatait is, megpróbáljuk javítani ezt a helyzetet.
Nézzünk két dolgot! Az egyik: Simon képviselőtársam említette a minimálbér kérdését. Képviselő Úr! Ugye, nem gondolja komolyan, hogy önök a minimálbért nem emelik, és az Európai Unióhoz úgy akarunk csatlakozni az európai árszinttel, hogy a bérek nem emelkednek? Erre annak idején volt ellenfedezet, és a 15 milliárdot nem kivettük az aktív foglalkoztatási eszközökből, hanem ellensúlyoztuk a béremelés fedezetét.
Ami pedig a foglalkoztatáspolitikára kiírt pályázatokat érinti, kormánypárti képviselőtársaim, nem érnek semmit. Két héten keresztül munkaadókkal beszélgettem erről a témáról. A legtöbbhöz nem lehet hozzájutni, mert olyan feltételek vannak a 150 milliárd igénybevételére, ami a kereskedelmi bankokon keresztül a magyar vállalkozói társadalom számára nem elérhető a hitelfedezet miatt.
A távmunka támogatása nagyon üdvözlendő dolog, de a távmunka Magyarországon fényévnyi távolságra van a realitástól; elképzelésük sincs még, hogy a távmunkával mi fog történni - ezek vágyálmok.
Szeretném ezt a kétpercest azzal befejezni, hogy egyrészt önök az álmaikat fogalmazzák meg, másrészt, amit megfogalmaznak, arra nincs anyagi fedezetük. És lehet ezen vitatkozni, de a vége az lesz, hogy valamikor, ha nem később, egy fél év múlva, szembe kell nézni azokkal a tényekkel, amelyeket önök most váltig állítanak (Az elnök jelzi az idő leteltét.), és azokkal a tényekkel, amelyek nem fognak megvalósulni sajnos. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me