DR. SÜMEGHY CSABA

Full text search

DR. SÜMEGHY CSABA
DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Az előbbi kétpercesemet azzal kezdtem, hogy önöknek az igazság nagyon fáj. Most már rájöttem, hogy ennél még jobban fáj, ugyanis olyan szinten ragadtatják el magukat a téma kapcsán, hogy az ellenzéket hazugsággal bélyegzik meg, hogy hordószónoklatnak minősítik azokat a reális kifejezéseket, amiket tulajdonképpen mi a magyar választópolgárok nevében tolmácsolunk önöknek. Hiszen egy dolgot nem kellene elfelejteni, képviselőtársaim, hogy a felelősséget a szabályozásért önök viselik, hiszen önök vannak kormányon. Úgyhogy ezt a felelősséget, úgy gondolom, az ellenzékre nem lehet áthárítani azzal sem, ha az ellenzék jogos kérdéseket vet föl, és önök ezt hazugságnak minősítik. Ám tegyék, képviselőtársaim!
De a hazugságról csak annyit szeretnék elmondani, hogy a "hatezer forinttal jobban jár mindenki" szlogent, hogy nem emelték a minimálbért, ezt majd az APEH-nek is legyenek szívesek elmesélni, mert az APEH - különösen azoknak a vállalkozóknak az esetében, akik már február 15-ig bevallották a személyi jövedelemadójukat - teljesen másképp értelmezte ezt. Úgy értelmezte az APEH, ahogy mi értelmeztük annak idején, hogy gyakorlatilag nem volt csökkentés.
Hasonló a helyzet a munkanélküliség növekedése szempontjából. Persze, hogy nincs jelentős munkanélküliség-növekedés, kedves képviselőtársaim, mert akik el vannak bocsátva, azokat ma még munkajogilag állományban tartják. Ezeket nem munkanélkülinek minősítik, mert nem szorulnak munkanélküli-ellátásra, hanem munkaviszonyban álló dolgozóknak tekintik.
Hát körülbelül így történnek azok a csúsztatások, amelyeket önök itt szépen, ezen a munkatörvénykönyv-vitán elébünk tárnak.
Képviselőtársaim! Nekem van egy hasonló konstruktív javaslatom. Nem fogunk ebben a témában tovább kétpercezni. Önök a lelkiismeretükkel, a választópolgáraikkal szembesüljenek, és fél év múlva, aki még szembe mer nézni a lelkiismeretével a tükörben és a választópolgárokkal (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mikor néztél tükörbe?), az győztes lesz, és annak igaza lesz.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me