ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnos, ebben a szakaszban nem tudok részt venni a vitán, mert környezetvédelmi bizottsági ülésre kell mennem, de én már több éve szorgalmazom és szóvá teszem, hogy a gazdasági tárcának, a munkaügyi tárcának, a környezetvédelmi tárcának, az egészségügyi tárcának felül kellene vizsgálni a rendszerváltozás óta privatizálásra került gazdasági társaságoknál lévő kedvezmények eltörléséből adódó hátrányokat a munkavállalók szempontjából.
Nagyon sok gazdasági társaság megszűnt, viszont ezzel szemben nagyon sok gazdasági társaság alakult, amelyeknél fel kellene térképezni valóban a munkahelyi ártalmakból adódó tevékenységi köröket, és újból meg kellene határozni a munkavállalók érdekében, egészsége megőrzése érdekében a különböző kedvezményeket. Hiszen eléggé ismert, hogy a bányászatnál, a vegyészetnél, a kohászatnál, az üveggyártásnál, akár a rendőrségnél is különböző kedvezményi kategóriák voltak, ezek sajnos mind eltörlésre kerültek. Teljesen logikus, hogy a gazdasági társaságok a különböző kedvezmények eltörlése után újabb kedvezményeket nem fogalmaztak meg, viszont a munkavállalók érdekében nyomatékosan kérem önöket arra, hogy a munkaadói, munkáltatói oldallal le kellene ülni, fel kellene térképezni, egyeztetni kellene, hogy valóban mely kategóriák tartoznak ebbe a körbe, és újból meg kellene fogalmazni azokat a kedvezményi köröket, amelyek a valóban egészségkárosító tevékenységből a dolgozók hátrányára adódnak.
Nyomatékosan kérem ezt, hiszen ezt több éve felvetem, és úgy érzem, hogy ebben sem előrehaladás, sem lépés nem történt, hiszen környezetvédelmi szempontból sem készült el az a térkép, amely kellőképpen bemutatná számunkra azt, hogy ebből a szempontból mely területek veszélyeztetettek. Ezt rettentő fontosnak tartom a munkavállalók érdekében.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me